I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Näthinnan lossnar???

Jag går rakt på sak. Häromdagen började det att blixtra framför ena ögat å jag såg i ena synfältet (till vänster) det ändrade färg och det flög saker framför ögat. Tog mig därför till ögonakuten akut för att jag var rädd för att det var näthinnan som lossnade.

Väl på akuten konstaterade man att det inte var akut, men förmodligen något som snart behövde åtgärdas. Fick inom ett par timmar tid för att kontrollera ögonen igen.

Väl på plats där så sade man att jag har åkt på gråstarr och att detta måste opereras, öga för öga. 20 tusen per öga.

– Det har jag ju råd med! Eller eller inte. Mitt i all flytt nu……. När fan blir jag blind???

Jag började gråta.

Det enda jag kan se positivt med allt nu, är att huset är pyntat å att jag kommer få leva med det ett tag iaf.

Jag förtjänar för fan inte detta, så som jag kämpat genom alla jävla år /bitter.

6 reaktioner på ”Näthinnan lossnar???

 1. Jättetråkigt att höra. Står inte vården för något av det? Jag kanske kan ge ett tips, som vi hade nytta av när vi genomgick fem IVF innan vi kunde få barn. Vi använde bruttolöneavdrag, arbetsgivaren drog alltså pengarna på lönen innan skatten drogs. Det gjorde att vi fick ner kostnaden med runt 30%. Kolla upp det!

  1. Hej och tack för tipset! Kollat upp lite närmare nu (Google is the shit) och det verkar som läkaren vill att jag ska korrigera mina synfel och det är detta som kommer att kosta. Dock fick hon det att låta som att det var för grå starr som det skulle kosta. Även min man, som var med, uppfattade likadant som mig.

   Ska göra ett andra utlåtande innan jag bestämmer mig. Verkar inte vara bråttom med operationen än, men att jag kommer att behöva göra det.

   Jag vill gärna höra närmare av det du hade gjort, förstod inte riktigt.

   Tack för din kommentar!!!

    1. Nej, helt gratis blir det inte. Har kollat upp det som jag skrev tidigare, men du missade visst den kommentaren. Kommer få betala sjukkostnad för saken. Lite dyrare än ett vanligt läkarbesök. Men läkaren fick det att låta som att jag skulle behöva bekosta det för 40 tusen. Även min man uppfattade det så. Men kollade upp allt å det verkar som läkaren menade att man i samma veva skulle lasra bort mina synfel å däri kommer kostnaden. Men fortfarande fick hon det att låta som att det var gråstarren skulle kosta det. Get it? Du behöver inte vara otrevlig.

 2. Det vi gjorde gällande bruttolöneavdraget var att fakturan för våra behandlingar skickades till arbetsgivaren, som drog summan på lönen. Det gick t o m att få det uppdelat så det drogs på flera löner, för att man ändå skulle få ut en hyfsad lön och inte allt skulle dras på en gång. Eftersom det som skulle betalas drogs av innan de drog skatten på lönen, gjorde det att den faktiska kostnaden för oss blev lägre.

  Arbetsgivaren behövde godkänna detta via en speciell blankett först.

  Jag förstår vad du menar med att inte förtjäna att råka ut för saker. Vi kunde inte få barn den vanliga vägen. Det hittades inget fel på någon av oss. Tre IVF-behandlingar stod landstinget för. Jag blev gravid efter femte försöket, och vi har en pojke som nu är 4,5 år. Sammanlagt kostade det oss minst 100 000 att få barn. Värt vartenda öre, blod, svett och tårar ❤️

  Hoppas att det går bra för dig och att du kan ha nytta av detta!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *