I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Tävling: vinn en Crock-pot Express

Screenshot_20191023-152036__01

Hej alla fina matglada fantaster! Jag tävlar ut denna köksapparat till någon av mina läsare.

Det enda jag vill att du ska göra, är att du beskriver ditt bästa 50/50-recept med kött och grönt. Det behöver inte vara värsta exklusiva receptet, utan jag är ute efter ditt bästa recept. :-)

Jag väljer ut en vinnare 31/10, så fort jag är hemma från jobbet eller allra senast dagen efter, dvs 1/11. 

Lämna ditt recept i kommentarsfältet och glöm inte att skriva korrekt mejladress. ❤️

Med Crock-pot Express kan du få maten klar inom 15 minuter – och riset färdigt efter halva tiden. Är inte det perfekt för den stressade personen som kommit hem med sina barn efter jobbet? Jo, det tycker i alla fall jag. Och även för den som är vrålhungrig. Dessutom kan man använda denna som slow cooker, och låta stå å tillaga maten medan man är på jobbet, i skolan, eller helt enkelt gör något annat.

Passa på att tävla nu, det är en kort tävling. Dela gärna på era sociala medier.

32 reaktioner på ”Tävling: vinn en Crock-pot Express

 1. Mitt bästa recept är min pappas curry lammgryta med lamm, morötter, paprika, broccoli, curry och grädde. Det finns inga mått då min pappa alltid lagade mat från höften, som han kallade det. Men god blev den!

 2. Mina barn älskar färsbiffar, jag gör det på olika, gärna kryddade med citron, lite chili, vitlök och citron och till det serveras bulgur med rödlök, ärtor, broccoli iblandat och en yogurtsås med vitlök i. De älskar de alla och slickar tallrikarna rena.
  Hade varit en dröm att vinna en Crockpot express för denna ensamstående trebarnsmamman där tiden typ aldrig räcker till

 3. Är så dålig på att experimentera i köket då jag har en son med adhd och austim som är kräsen. Fort ska det också gå. Men köttfärssås funkar alltid, i med lök och annat för att fylla ut. Något vi älskar är mört kött, så att vinna en sån där skulle ge oss chansen att experimentera och förhoppningsvis hitta nya rätter min prins gillar.

 4. Mitt bästa recept på älggryta med trattkantareller! <3

  600g Grytbitar av älg
  lök, morötter, rotselleri, vitlök, trattkantareller och lagerblad.

  2 msk tomatpuré
  3 msk flytande viltfond
  3 msk koncentrerad äppeljuice
  1 l vatten
  1 tsk timjan
  1 tsk rosmarin
  2 lagerblad
  1 msk majsstärkelse
  salt och peppar

  Serveras med rårörda lingon!! :)

 5. Åhh en sådan behöver jag nu när jag pendlar till mitt nya jobb :)

  Den första rätten som jag skulle tillaga i denna pryl är min bosniska gryta (čorba) som ät allt i ett.

  Man fräser lök och grytbitar i nöt och paprika. Sedan låter man det koka i någon timme (beroende på hur köttet är) med tomatpuré, grönsaksbuljong, vegeta, peppar och vatten. Den sista halvtimmen lägger man i potatis som är skuren i mindre klyftor, lika stora morötter och låter det koka. När det är ca 10 min kvar lägger man i ärtor.

  Till detta brukar jag servera hembakat bröd och en klick créme Fraiche.

  Det är allas favorit, alla som ätit den älskar den. Framförallt barn, både mina och mina barns vänner (de brukar fråga om jag inte kan meddela när vi har det nästa gång så de kan komma).

  Håller tummarna, det skulle verkligen underlätta vardagen.

 6. Jag skulle göra en älggryta men även tillsätta olika sorters bönor och linser i den för att få den mustig😊 denna vinst skulle verkligen underlätta livet när man jobbar heltid och skulle behöva några timmar extra per dygn för att hinna med allt🤗

 7. Jag äter ju sällan kött, föredrar veg & fisk. Detta är ett av mina favorit recept med kött.

  500g benfri högrev
  1 gul lök
  3 msk Smör-&rapsolja
  1 tärning köttbuljong
  1 krm svartpeppar
  1 msk tomatpuré
  ½ msk kinesisk soja
  3 dl vatten
  200 g färska höstkantareller, eller annan färsk svamp (brukar ha champinjoner oxå,mix )
  100 g rökt sidfläsk
  2 äpplen
  2 dl lätt crème fraiche
  crème fraiche (helst lätt)
  1 dl hackad färsk persilja

  Skär köttet i bitar ca 3×3 cm. hacka löken.
  Bryn köttet i omgångar i 1 msk smör-&rapsolja i en gryta. Lägg i lök, buljongtärning, peppar, tomatpuré och soja.
  Häll på vattnet. Låt grytan koka under lock ca 1 tim.
  Skala, koka och pressa potatisen till mos *mums*
  Skär svampen i bitar och fläsket i strimlor. Kärna ur äpplena och skär i bitar. Fräs svamp, fläsk och äpple i 2 msk smör-&rapsolja.
  Koka upp grytan med crème fraiche och rör ner svamp, fläsk och äpple Låt koka några min. Strö över persilja och servera med potatismoset 😁👏🏼.

 8. Idag kokade jag ihop en gryta av det jag hade i mitt kylskåp.
  Det blev 500 gram köttfärs som blandades med gul lök, vitlök, röd paprika och 2 stora auberginer.
  Smaksatte med salt, peppar, paprikapulver och en buljontärning.
  Blev otroligt gott, nu har jag en god gryta att värma mig med under några dagar framöver.
  En crock-pot vore en dröm då jag endast har en kokvrå utan ugn. Denna skulle hjälpa mig att få ännu mer goda rätter i vinter!

 9. En favoriträtt här hemma är min variant av Skrytgrytan 😋

  Jag höftar alltid med alla mått men försökte skriva på ett ungefär vad det kan vara.

  Ca 500 g Högrev
  1-2 Gullök
  1-2 Vitlöksklyftor
  1 msk Tomatpuré
  1 st Buljongtärning
  2 dl Vatten
  1 dl Soya
  1-2 msk Dragon
  2 dl CremFraiche
  1 liten Purjolök

  Hacka allt och blanda allt utom crem fraiche och purjolök i en gryta och låt koka tills köttet är mört.
  Blanda i crem fraiche och purjolök och låt det puttra en liten stund.

  Servera med ugnsbakade grönsaker (gärna broccoli, blomkål, morot, lök och brysselkål) och en god sallad.
  Även lite äppelgelé till är gott.

 10. Mmm.
  Lägger i en lammstek som jag gnidit in med olika örter och massor av vitlök. I lägger jag också potatis och jordärtskockor 50/50. Sen låter jag dem sakta bli rosa och rotsakerna mjuka. Sista minuterna lägger jag till sockerärtor.
  Tar upp rotsakerna som tagit smak av örterna och vitlöken och mosar ihop det till ett gott mos. Skär lammet i tunna skivor och njut!

  Åh så gott!

 11. Mitt bästa recept är hemma gjord kyckling kebab och persiskt ris. Man skivar bara kyckling i tunna tunna bitar, stekar den så den blir lite knaprig och kryddar med de kryddor man vill ha, måttar aldrig kör bara på känslan. Sedan gör jag en god sallad och egen vitlökssås och egen kebabsås. Så gott och enkelt, ni måste verkligen testa det 😍

 12. Det bästa jag vet på hösten är en riktigt mustig och kryddig gulasch! Det bästa receptet är:
  Ca 400-500 gr Högrev skurna i små bitar
  3 st fasta potatisar
  1 st stor gul lök
  1 st palsternacka
  Ca 1/3 del rotselleri
  2 st röda paprikor
  2 – 3 st vitlöksklyftor
  1 msk paprikapulver
  2 msk tomatpuré
  1,5 tsk kummin
  1,5 tsk mejram
  1 förp krossade tomater
  1 krm cayennepeppar
  1 st buljongtärning (kött eller kyckling)
  Ca 1 liter vatten
  Salt och peppar
  Efter att du fräst på köttet, löken, tomatpurén och kryddorna brukar jag koka detta i vattnet i ca 1 timme innan jag har i resten av grönsakerna. Sedan låter jag detta puttra tills grönsakerna är mjuka och köttet riktigt mört! Man kan behöva ha i lite mer vatten om man vill ha gulaschen lite mer soppig :)

 13. Godaste receptet enl mig.
  Mammas goda kalops 😍

  800 g grytbitar
  2 gula lökar
  2-3 morötter
  3-4 Lagerblad
  10 Kryddpeppar hela.

  Skär lök i tunna klyftor.
  Skär köttet i mindre bitar.
  Skala o slanta morötter.

  Stek kött o lök.
  Häll på vatten så det täcker.
  Lägg i kryddor.
  Koka till köttet börjar falla isär.
  Lägg i morötter o koka till de är klara.
  Önskas tjockare spad så red av med lite mjöl.

  Mums!! 😍😍

 14. Mitt bästa recept är de min mamma lärt mig! Mustig köttgryta med kantareller och ugns potatis med en massa olika ugnsgrönsaker!

  Ingredienser, ca 6 portioner:

  1 kg köttbitar, älgkött, 5 dl vatten, 1 buljongtärning5 dl grädde, 3 msk sojasåssalt, peppar och valfria kryddorkantareller2 msk smör eller olja
  Gör så här:
  Bryn kantareller och kött, gärna i en järngryta.Salta, peppra och krydda efter smak.Häll på vatten, buljongtärning och sojasås.Låt puttra under lock i minst 30 minuter, gärna flera timmar.Mot slutet – häll på grädden. Låt koka ihop.Servera exempelvis med ugns potatis i ugn sedan en massa olika ugnsgrönsaker haha jag älskar morot bland annat.

 15. 800 g finputsat nötkött (t.ex. fransyska), 1 stor lök, 2 vitlöksklyftor, 2 msk olja, 2 msk vetemjöl, 1 1/2 dl tomatpuré, 1 röd paprika, 2 msk senap, 4 dl matlagningsgrädde, 2 dl vatten, salt, peppar

  Strimla den finputsade nötköttet i strimlor, ju tunnare desto snabbare tillagas det. Låt det snabbt fräsa i en kastrull med oljan. När det börjar fräsa så häller du i vatten så att det täcker köttet. Låt puttra tills köttet är mjukt. Häll i mer vatten om så behövs. När vattnet är borta och köttet är mjukt så lägger du till hackad lök, vitlök och paprika. Låt det fräsa ihop i någon minut.

  Pudra över mjölet och blanda väl. Häll över matlagningsgrädden och därefter även vattnet. Tillsätt sedan smaksättningarna: tomatpuré och senap. Låt det puttra ihop. Smaksätt även med salt och svartpeppar efter eget tycke. Servera med ris. Glöm ej salladen bredvid.

 16. Min bästa recept skulle vara oxsvans med plommon och kvittenfrukt sååååååå gott.
  Man börjar med att lägga kött och 2st hackad lök. Bryna de med lite olivolja och krydda med salt, peppar, gurkmeja, en kanelstång och ingefära. Röra om i några minuter och sen hälla på 2 glas vatten. Låta puttra tills kötet är nästan klar. Under tiden delar man kvittenfrukt i fyra bitar( man kan ta 2st) tillsätta den till köttet låta puttra under lock i 20 minuter och sen i med katrinplommon och några knutna koriander blad.

 17. Älskar klimatsmart mat och allra mest en god Köttfärslimpa fylld med gömda grönsaker och nyttigheter.

  Koka upp 0.5 hackad blomkål i vatten (med blasten, skär endast bort roten och skölj). Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med lite mjölk.
  Mosa ned 6 skalade kokta potatisar och 1 dl svarta eller vita bönor i blomkålspurén och blanda ned 1 dl fullkornsrismjöl tillsammans med 3 ägg. Blanda sist ned 500 g blandfärs.
  Salta, peppra och ha i ett par msk kalvfond och lökpulver.
  Forma till en fin limpa. Lägg i en ugnsform tillsammans med morötter och lök runtom och stek mitt i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter tills den har fin färg och Innertemperatur 72 grader. servera med kokt potatis, sås gjord på skyn från limpan och gelé.

  Mvh Nathalié

 18. Så lätt men en god rätt!
  Strimla lövbiff, lök , bambuskott, vitlök, morot och paprika.
  Lägg i stekpannan eller en Crock-pot med olja .Fräs och lägg i soja, grädde, sambal olek, köttbuljong och valfria kryddor.
  Njut med kokt ris eller potatis Mums!!

 19. Vill dela mitt favoritrecept från min barndom, Kaliforniska Fläskkotletter. Vi åt ofta det på födelsedagar och en maträtt jag starkt förknippar med fina minnen med min far!

  Såklart börjar man med att smälta en klick i en stor stekpanna som rymmer alla kotletterna. När smöret är gyllene så slänger man i köttet och bryner det tillsammans med salt, peppar, färsk rosmarin och citronsaft. När köttet fått fin färg tillsätter man lite vatten, ytterligare skivade citron skivor och låter det kokas/ångas tills köttet är mört och en smakrik sky har ”bildats”. Garnera med färsk rosmarin och serveras med kokt potatis och en fräsch sidsallad eller haricots verts.

 20. KÖTTFÄRS MED HOISIN-SÅS: 500 g nötfärs, 2 purjolökar, 1 gul lök, 5 dl strimlad vitkål, 2 skivade morötter, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk bambuskott, 2 dl (ca) svarta bönor, 5 msk kinesisk soya och 2 dl hoisinsås. Detta recept passar bra för crockpoten. Viktigast att köttfärsen blir genomstekt. Servera med ris, glasnudlar, tagliatelle eller vanliga nudlar.

 21. Det blir älgstek, kryddad med viltkrydda, mycket viltkrydda ska det vara, och runt omkring lägger jag morötter, lök och potatis. På med lite buljong, rött vin och lagerblad. Kör tills det är klart. Mums!

 22. Gulaschsoppa

  1 kg högrev i bitar
  1 hackad gul lök
  5 potatisar i tärningar
  3 morötter, slantade
  3 röda paprikor i mindre bitar
  1 chilifrukt, finhackad
  3 pressade vitlöksklyftor
  ½ dl oxfond
  1 dl tomatpuré
  2 burkar krossade tomater av bra kvalitet
  2 msk paprikapulver
  1 tsk spiskummin
  Smaka av med salt och peppar och späd ev med lite vatten mot slutet om det behövs.

  Stek köttet och grönsakerna lite innan de läggs i crockpoten. Häll över resten av ingredienserna och rör om. Kör på låg i 7 timmar.

  Servera med en klick creme fraiche och ett gott bröd.

 23. Mitt bästa recept på hösten är kreolsk gryta. Gjord på fläskfile’ i bitar med kryddig korv, tex cognacsmedvurst, svarta Oliver, syltlök, cornichons( inlagd gurka) röd paprika, grädde, soja smaka av med peppar och salt. Går lika bra att byta ut fläskfile med kyckling. Servera med potatis eller varför inte blomkålsris. Skulle gärna vilja vinna då jag är en nybliven ensamstående mamma ( separerad) till barn med autism, vilket gör att tålamodet ej är det bästa och maten behöver komma snabbt på bordet efter skola och jobb.

 24. 3 kycklingfileér
  1 röd paprika
  1 grön paprika
  1 chili
  1 gul lök
  2 vitlöksklyftor
  1 msk olja
  1 påse fajita spice mix från Santa Maria

  Blanda allt i crock poten. Kör på låg i 5-6 timmar eller tills kycklingfileérna går att dra isär lätt. Servera i tortilla med sallad, salsa och gräddfil.

 25. Mitt bästa recept är:
  1kg fläskfilé som jag marinerar (smak efter vad jag är sugen på för dagen) minst en timme före tillagning. Först steker jag den för fin yta därefter lägger jag den i ugnen. Till detta serverar jag en ugnsrostad blandning av
  • champinjoner (delade i halvor)
  • morötter ( delade i fjärdedelar)
  • sötpotatis ( delade i skivor)
  • paprika (i halvor)
  • lök röd och gul (delade i fjärdedelar)
  • förbokade majskolvar (delade i halvor)
  Allt detta täcker jag i en ugnsform. Häller på olja. Saltar och pepprar, samt lite chiliflakes på.

  Som tillbehör gör jag en sallad på hackad tomat, röd lök och avokado. Detta smaksätter jag med limejuice, salt, peppar och chiliflakes.

 26. En wok är mitt bästa tips för att på ett naturligt sätt öka på mängden grönt i måltiden. Jag väljer helst färska grönsaker, då blir woken så där härligt krispig och fräsch. Jag har alltid fisksås, soya och thai-currypasta hemma. I het panna med lite olja steker jag currypasta snabbt tills doften sprider sig, klicka då i några matskedar kokosgrädde och någon form av tunnt strimlat kött (kyckling/biff/fläsk). Stek någon minut o sedan fyller jag på med exempelvis färsk broccoli, champinjoner, vitkål, morot, paprika. Skvätter på lite fisksås, soya, en liten sked mörkt socker och toppar med några blad keffir-limeblad o thai-basilika som jag har i kylen. Rör runt några minuter-KLART! Det är bara riset som tar en stund att koka, men det verkar ju Croc-poten lösa!

 27. Ett av mina bästa recept är stekt kyckling och nudlar. De viktigast ingredienserna är: Kyckling och nudlar! Sedan kan man kasta i i princip VILKA GRÖNSAKER SOM HELST! Broccoli, morötter, ärtor, majs, blomkål, sugarsnaps, vattenkastanjer, paprika, lök eller vad man själv vill och har hemma. Sedan kryddar man bara med salt, peppar, soja, och ostronsås (även honung ifall man känner för det). Vill man ha lite hetta är det bara att lägga till sådant, jag är själv en mes när det gäller stark mat, börjar svettas bara jag tänker på det!

 28. Mustig gryta på nötkött, vin, rotfrukter, svamp och massa kärlek!

  800 g rostbiff alt högrev
  1 st gul lök
  3 klyfta(or) vitlök
  2 st morot(örter)
  100 g rotselleri
  8 st små steklökar
  2 st märgben (valfritt)
  4 dl röttvin
  rapsolja till stekning
  2 msk smör alt bacon fett
  1 paket rökt bacon
  4 msk tomatpure
  2 st lagerblad
  2 msk majsmjöl alt vetemjöl
  8 st färska champinjoner (små)
  1 st buljongtärning (kött el grönsaks)
  1 knippe persilja
  1 själk(ar) färsk rosmarin

 29. Kyckling och couscous (helt enkelt för det är dotterns favorit). Jag steker strimlad kyckling tillsammans med gröna ärtor, champinjoner, paprika och lite lök. Krydda med det du känner för. Jag kryddar med salt, peppar och lite vitlök. Sedan kokar jag couscous och har i lite grönsaksbuljong i det. Serverar tillsammans. Enkelt, snabbt och väldigt, väldigt gott. Vill man ha lite sås till kan man hälla i lite vatten, grädde och t.ex. lite basilika i stekjärnet och röra runt. Väldigt gott till.

 30. Flickvännen är Thailändska så det blir ofta mycket grönsaker. Min favorit är Tom Kha Gai. Koka upp kokosmjölk, vatten och buljong. Lägg till galangal (går med ingefära också), citrongräs och chili och låt koka ett tag. I med kycklingen i smala skivor låt koka några minuter. I med paprika, lök, minimajs och championjoner. Balansera smakerna med fisksås, socker, salt och koka någon minut till. Smaksätt med lite lime och servera!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *