I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: gräddstuvad baconpytt med brysselkål och potatis

IMG_20190815_165418__01

Här har vi en maträtt som jag tycker är rätt unik i sitt slag. Väldigt enkel att göra, tar cirka 30 minuter att få den klar. Det är en bra mättande maträtt.

Ingredienser till cirka 5-6 portioner:

5-6 normalstora potatisar

Smör

1 stor gul lök

2 vitlöksklyftor

300 gram bacontärningar (2 pkt)

500-600 gram fryst brysselkål

2,5 dl grädde

0,5 dl ljus sirap

1-2 msk vitvinsvinäger

Salt

Vitpeppar

Gör såhär: 

Tina grönkålen i sin fryspåse, i en djup tallrik, under natten, i kylskåpet. Det är väldigt gott med färsk grönkål, men då får man ansa dem innan, skära av en bit av foten och kryssa dem.

Börja med att koka upp lättsaltat vatten. Skala under tiden potatisarna, skölj av och tärna i cirka 2×2 cm stora bitar. Lägg i potatistärningarna i kokande vatten och ta upp när de nästan är helt mjuka. Känn efter varannan minut med en sticka eller gaffel.

Värm under tiden upp en stekpanna tillsammans med smör. Skala och hacka löken under tiden. Fräs lökhacket på medelvärme under omrörning tills de mjuknat och gulnat. Häll upp på en tallrik.

Stek bacontörningarna på hög temperatur tills de är genomstekta, lägg upp på en tallrik.

Slå på lite smör i stekpannan och stek på brysselkålen på medelvärme under omrörning, cirka 5 minuter om det är frysta tinade, annars ungefär 10 minuter med färska.

Tillsätt nu till brysselkålen den stekta löken, bacontärningarna och de kokta potatistärningarna. Slå på grädde och vitvinsvinäger (börja med 1 msk), ringla över sirap samt salta och peppra. Rör om, smaka av om det behövs mer krydda eller vinäger. Låt puttra under lock i cirka 5 minuter.

Servera genast och gärna med riven ost.

Smaklig måltid!

IMG_20190815_165557__01

Det var gott att ha riven ost på. ♥️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *