I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Dagens matlagning

IMG_20190512_225104936

Det här har jag lagat idag, vilket borde räcka i några dagar. Får koka upp pasta till ena rätten samt fixa grönsallad.

Jag vet att somliga stör sig på att jag väljer att laga så mycket mat om söndagar, jag förstår ärligt inte varför? Jag lägger kanske två timmar på att fixa så att vi har mat här hemma söndag till tisdag, onsdag ungefär. Det är inte alls mycket tid. Jag jobbar flera kvällar i veckan och vill att vi ska äta hemlagad mat – men det blir lite svårt för mig att laga mat om jag inte är hemma, eller?

Det här underlättar enormt för vår familj, då barnen när de kommer hem från förskola och skola, är hungriga som vargar. Det gör det dessutom lättare för Simo som då slipper att laga mat när barnen kanske kan vara griniga för att de är hungriga. Jag vet själv att jag kan bli grinig om jag inte fått i mig mat.

Jag lägger inte upp sådana här inlägg för att visa att jag är bättre än någon annan (kan få sådana gliriga kommentarer ibland), för det anser jag inte mig vara. Jag visar en metod som fungerar för det här hushållet.

Dagens matlagning:

🥟 Dumplings med kyckling.

🍚 Ris.

🎏 Sprödbakad torsk.

🥣 Remouladsås.

🍝 Korv stroganoff.

🍲 Vegetarisk soppa på grönkål, spenat och broccoli.

🎏 Laxfilé med teriyakisås, lime, koriander, chili, salt och vitpeppar, på en bädd med glasnudlar, lök och zucchini.

🥗 Koreansk gurksallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons