I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: blomkålsgratäng

PSX_20190210_210207

Herre jösses, vad gott detta blev. Är så himla nöjd. Fick tipset av min brorsdotter och komponerade ihop av det jag hade hemma. Receptet gäller som tillbehör för fyra portioner.

Ingredienser:

1 blomkålshuvud

Salt

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

100 gram ädelost

100 gram brieost

2 msk vetemjöl

2 msk smör

3 dl mjölk

2 dl riven mild ost

Salt och vitpeppsr

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Skölj och ansa blomkålshuvudet från dess blad, dela upp i mindre buketter. Låt koka på medelvärme i 5 minuter. Lägg i en ugnsform.

Skala och skiva den gula löken och låt fräsa på medelvärme i en stekpanna under omrörning i cirka 5 minuter. Blanda ned vitlöksskross. Vänd ned ugnsformen.

Gör en redning på mjöl och smör, tillsätt mjölk och låt koka upp. Tillsätt ost, låt smälta och smaka av med salt och vitpeppar. Vänd ned i ugnsformen och blanda om.

Strö över riven ost.

Ställ in i mitten av ugnen och låt stå 20-25 minuter tills ytan fått en gyllene fin färg.

Servera genast tillsammans med kött eller annat och gärna sallad.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *