I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 16 år, Joshua, 12 år och Alyssa, 7 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Emma-Lous retro Hawaii falukorvsgratäng; gratinerad ugnsbakad falukorv med ris och ananas

IMG_20190116_225926763

IMG_20190117_140054_854

Helt ny maträtt för min del, som jag kom på när jag kollade reklambladen tidigare i veckan. Den finns säkert redan, men inget jag personligen stött på tidigare. En riktigt bra måltid för den stressade småbarnsfamiljen och perfekt att göra innan för att sedan värma på och servera. Otroligt mättande maträtt.

Ingredienser för cirka 6 portioner:

4 portioner kokt ris
1 dl grädde
1 dl sweet chilisås
Smör
500 gram falukorv
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
Ananasringar från 1 burk
1 dl spad från ananasburken
4 dl riven ost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka riset i lättsaltat vatten utifrån förpackningens anvisningar.

Skiva falukorven tunt, tillsammans med skivad gul lök och vitlökskross, och stek tillsammans med smör i en medelvarm stekpanna tills de får stekyta. Krydda lätt med svartpeppar.

När riset är färdigkokt, tillsätt grädde och sweet chilisås. Krydda lätt med svartpeppar. Rör om ordentligt. Lägg i botten på ugnsformen. Bred ut den stekta korven med lök ovanpå risbädden. Bred ut ananasringarna ovanpå, ringla på lite av spadet. Fördela den rivna osten. Ställ in ugnsformen i mitten av ugnen och låt stå i cirka 30 minuter, tills osten fått fin färg.

Servera genast.

Smaklig måltid!

2 thoughts on “RECEPT: Emma-Lous retro Hawaii falukorvsgratäng; gratinerad ugnsbakad falukorv med ris och ananas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *