I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: saffransris med kycklingben och lök

IMG_20190116_120750039

Med inspiration från Mellanöstern – det här goda riset gjorde vi under veckan – och det tillsammans med kycklingben. Vilken måltid det blev! Serverade det tillsammans med koreansk gurksallad. Tillagningstiden är på ungefär 1 timme och så värt. Ni måste prova! Är ni ett fan, liksom jag, på saffran, så är denna rätt verkligen att rekommendera. Rätten är till cirka 4 portioner.

Ingredienser:

1 kg kycklingben
Grillkrydda
1 msk rapsolja

Saffransris:
4 portioner kokt ris
1 msk raspolja
1 paket saffran, cirka 0,5 gram
4 gula lökar
1 hel vitlök
2 dl frysta ärtor

Gör såhär:

Koka under tiden riset tillsammans med rapsolja, enligt förpackningens anvisningar (brukar vara 20 minuter) i lättsaltat vatten. Lägg kycklingbenen i en ugnsform och smorda dem invändigt och utvändigt med grillkrydda, som rubb. Ringla över rapsolja och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20 minuter.  Skala under tiden lökarna och klyfta dessa om fyra. När riset är färdigkokt, blanda ned saffran. Blanda om riset med kycklingbenen och lägg ned lökklyftorna. Låt stå i mitten av ugnen i cirka 20-30 minuter, tills kycklingbenen fått fin färg. Ta ut formen och blanda ned ärtorna. Klart! Servera genast och gärna med tillbehör i form av någon enkel sallad.

Smaklig måltid!

IMG_20190116_123456_759

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *