I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: egna hemmagjorda ”snabbnudlar” med köttsmak

IMG_20181228_113111

Det här är nog den mest enkla lunchen jag någonsin gjort – med inspiration från Alyssa som så gärna ville ha nudlar. Den är ju inte direkt näringsrik så, men någon gång ibland skadar inte, så länge man äter en varierad kost. Man får äta några mackor på eftermiddagen sedan.

Ingredienser för 4 portioner:

2 liter vatten
1 paket äggnudlar (200 gram)
1 köttbuljongtärning
2 dl frysta ärtor
Svartpeppar

Gör såhär:

Koka upp 2 liter vatten tillsammans med en smulad köttbuljongtärning. När vattnet kokar, lägg i äggnudlarna och låt koka i fem minuter. Krydda med lite peppar och lägg i 2 dl ärtor. Servera maten direkt i små skålar.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *