I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Lax med ris – på ett orientaliskt vis

IMG_20181111_195743

Ingredienser till 4 portioner:

Ris för 4 portioner
1 msk smör
400 gram färsk lax
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
4 msk tomatpuré
1 dl grädde
Salt och svartpeppar

Gör såhär:

Koka upp ris för fyra portioner. Värm en stekpanna med smör, fräs hackad lök. Tillsätt lax i kuber och låt fräsa med rikligt med smör, i kuber. Tillsätt krossade vitlösklyftor. Tillsätt grovtärnad paprika och låt fräsa under omrörning ett par minuter. Tillsätt tomatpuré och grädde, rör om. Blanda ned det kokta riset med röran. Salta och peppra efter smak. Servera genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *