I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: Gräddig kycklinggryta med potatis och dill

IMG_20181111_201113

Ingredienser till 4 portioner:

500 gram potatis
500 gram kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 grön paprika
3 dl grädde
0,5 msk fryst dill
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:

Koka upp vatten och lägg i skalad potatis, halverade. Låt koka cirka 15 minuter, känn efter med en sticka. De är klara när de är helt igenom mjuka. Skär kycklingfiléerna i strimlor och stek i smör tillsammans med hackad gul lök, tills löken mjuknar. Tillsätt vitlökskross och rör om. Kärna ur och tärna paprikan grovt, låt steka med lök och kyckling i cirka 5 minuter under omrörning. Häll på grädde och dill, smaka av med salt och vitpeppar. Blanda ned potatisen. Servera genast och gärna garnera med färsk dill.

Smaklig måltid!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *