I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: gräddstuvad pyttipanna med rotsaker och potatis

IMG_20181021_142606

Den här maträtten tar 30-40 minuter att göra och resultatet blir väldigt bra. Ni måste prova på riktig pytt istället för den där frysta och torra varianten man köper i butik. Det här är en maträtt som är utmärkt att göra på rester om man kvällen innan har haft kokt potatis till med en köttbit.

Ingredienser till 4 portioner:

Smör
8 medelstora potatisar
1 stor morot
1 broccolistam, väl skalad
1 stor rödbeta
1 gul lök, skivad
300 gram korv, falukorv, köttrester
2,5 dl grädde
Salt och svartpeppar

4 ägg + smör till stekning

Gör såhär:

Sätt igång en kastrull lättsaltat vatten. Skala potatis, morot och broccoligstam, skölj av och skär i kuber om cirka 1×1 cm. Häll i kuberna i det kokande vattnet och låt småkoka under lock i cirka 10 minuter. Rotsakerna ska inte vara helt igenomkokta utan nästan. Tänk något mer tuggmotstånd. Koka rödbetan i separat kastrull med skalet på, när den är färdig, skala och skär i kuber.

Skala och skiva löken under tiden rotfrukterna kokar. Skär korv eller kött i lika stora kuber som rotsakerna. Värm en stekpanna tillsammans med lite smör. Fräs kött och lök på medelvärme under omrörning tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Tillsätt de kokta rotsakerna och rödbetan och rör om titt som tätt så att maten inte bränns vid. Tillsätt eventuellt mer smör om det behövs. Rotsakerna ska bli nästan helt mjuka igenom.

Häll över grädden till stekpannan och låt puttra under lock 5 minuter tills det mesta av grädden har kokat bort. Rör om då och då. Stek under tiden ägg till de som önskar. Smaka av pytten med salt och peppar.

Servera genast och gärna tillsammans med kokta rödbetor eller rödbetssallad.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *