Det här receptet stuvade jag ihop igår, utifrån vad jag hade hemma. Jag blev väldigt nöjd med den här måltiden som jag igår åt till muzdah, så det vill jag dela med mig av er till. Det här är en snabb och enkel variant på paella, där jag exenpelvis har haft vanligt ris istället för avorioris. Den här maträtten tar cirka 45 minuter att tillaga.
Ingredienser för 4 portioner:
Ris till 6 portioner
300 gram Quorn-bitar
1 msk smör
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl mixade frysta grönsaker (ärter, paprika, majs)
1 dl vitt (matlagnings)vin
1 dl vatten
0,5 dl olja
1 grönsaksbuljongtärning
1 påse saffran, 0,5 gram
Salt och svartpeppar
Gör såhär:
Skölj riset noga och låt koka enligt förpackningens anvisningar.
Smält smöret i en stekpanna och fräs Quorn-bitarna på hög värme under omrörning i cirka 5 minuter. Skala och hacka löken, låt fräsa tillsammans med Quorn-bitarna tills löken gulnar och mjuknar. Rör ned vitlökskross. Tillsätt riset som är färdigt och låt fräsa på lägre värme med lök och Quorn-bitar, klicka gärna i lite smör. Häll på vin, vatten och olja, smula ned buljongtärning och låt puttra under lock på svag värme i cirka 15 minuter. Rör om ordentligt med saffran samt smaka av med salt och svartpeppar.
Servera maten genast och gärna med en klyfta färsk citron.
Smaklig måltid!