Den här maträtten gjorde jag igår och skulle vilja dela med mig av till er läsare. Det är en annan typ av köttfärssås som serveras till ris. Jag har gjort den på Quornfärs, men det går bra att använda vanlig färs, ni som önskar det. Rätten tar ungefär 25 minuter att tillaga.
Ingredienser till 4 portioner:
4 portioner kokt ris
400 gram färs
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 chilifrukt
1 grön paprika
1 dl sweet chilisås
1 dl vatten
0,5 dl råsocker
2 tsk sesamolja
1 lime
1 tsk torkad ingefära
Salt
Svartpeppar
Gör såhär:
Skölj riset noga och koka upp enligt förpackningens anvisningar.
Fräs färsen tillsammans med lite smör, tillsätt hackad lök och låt fräsa under omrörning tills löken har mjuknat och gulnat. Tillsätt krossade vitlöksklyftor och rör om. Kärna ur chilifrukten och hacka smått, och lägg i stekpannan, rör om. Kärna ur och tärna paprikan grovt, låt fräsa ett par minuter i pannan. Rör ned sweet chilisås, vatten, råsocker, sesamolja och pressad lime. Låt såsen koka på hög värme under omrörning och låt såsen koka ihop sig så att den inte blir så rinnig.
Koka under tiden upp lättsaltat vatten och koka broccolibuketter i 5-6 minuter på medelvärme.
Krydda köttfärssåsen med ingeföra, salt och peppar, smaka av.
Servera köttfärssåsen tillsammans med kokt ris och broccolibuketter.
Smaklig måltid!
Det här receptet var jättebra! i ärlighetens namn har jag aldrig smakat något bättre.
Thanx!