I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Börja cykla till jobbet?

101824856-origpic-5eef5b

Den här bilden kommer från Monty.se, där jag är inne och kikar lite på cyklar, närmare bestämt elcyklar.

Jag har ju nämnt här i bloggen att jag ska börja cykla till jobbet medan det fortfarande är varmt ute. Jag har ju haft en del cyklar genom åren. Dock blev ena stulen, fy vad arg jag blev över detta. Jag skrek faktiskt till och med en insändare till lokaltidningen där jag bedyrade min ilska över stölden. Det var ju mitt transportmedel på morgnarna när jag skulle till tågstationen, samt när jag skulle hem från tåget. Hade en korg framtill då jag handlade mellan, så hade jag handlat mat den där måndagen och skulle hem, så var min låsta cykel – med hjälm, puts väck försvunnen. Och en annan cykel som jag hade fått av min svärfar, den gick sönder.

Sååå, jag behöver en ny cykel. Som ni ser den på bilden, jag tycker att den är fin. Dock behöver inte jag en elcykel. Men jag hamnade hos Monty när jag googlade efter en ny cykel. Därför tänkte jag tipsa om dessa elcyklar för vuxna till er läsare. Kanske är det så att er gamla mormor eller gamla pappa inte är ute och rör på sig tillräckligt mycket, varför inte en promenadscooter? De kostar såklart en del, men jag skulle gärna ha velat att sånt här fanns på min mormors tid när hon fortfarande bodde hemma . Då hade jag och mina syskon, våra kusiner och övrig släkt kunnat gå in och delat på en sådan som en gåva till henne.

Jag såg dessutom på hemsidan att de rekommenderade en form av elfordonspremie som man kan använda sig av och då komma ned i pris. Det är Regeringen som sedan 20 september förra året satsar på miljön.

För att främja användandet av eldrivna färdmedel har regeringen beslutat att införa en s.k. elfordonpremie. Premien omfattar samtliga våra eldrivna modeller till en premie(bidrag) om 25 procent, med ett bidragstak på 10.000 kr, av elcykelns inköpspris.

Man räknar då på att om man köper en elcykel för 30000 kronor så får man tillbaka 7500 kronor. Denna rabatt omfattar då även Montys rabatterade cyklar och fordon.

Mer information om elfordonspremien finns på länkarna nedan:

Naturvardsverket.se

Riksdagen.se

OBS. Då regeringen endast har avsatt en begränsad budget per år till premien rekommenderas det att man skickar in sin ansökan snarast möjligt för att inte riskera att bli utan premie.

Detta inlägg är ett samarbete med Monty.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *