I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: gratinerat ris med tomat och ärter i ugn (vegetariskt)

IMG_20180814_224430

Ett hittepå-recept av mig, som blev toppen! Så det måste jag dela med mig av till er läsare. Det här är en rätt jag kommer att göra om igen. Det är även vegetariskt om man utesluter att blanda i sky och väljer grönsaksbuljong, men det går även bra med höns- eller köttbuljong om man önskar mer sådan smak. Går att äta som det är, eller till kött om man vill ha det. Receptet gäller fyra portioner utan kött till, annars är det för för cirka 6 portioner.

Ingredienser:

Ris för 4 portioner

Eventuellt 2 tsk salt

1 msk olja

Sky från ugnsbakat eller 1 buljongtärning

1 dl vatten

2 dl ärter

3 kvisttomater/plommontomater

Svartpeppar

2 dl riven ost

Gör såhär:

Ställ ugnen på 225 grader.

Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med olja, antingen med salt eller en smulad buljongtärning om det inte finns sky från ugnsbakat.

Lägg det kokta riset i en ugnssäker form. Blanda i skyn från ugnsbaket om du inte har haft i buljongtärning under riskoket. Blanda i ärter. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Peppra lätt. Riv osten grovt och strö över ris och tomter.

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i cirka 15-20 minuter tills osten har fått fin färg. Ta ut formen, låt svalna i cirka 5 minuter och servera sedan.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *