I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Ska resa iväg – förbereder lite mat

Nu är jag lite ekonomisk här, jag fixar mat på sådant som finns hemma i kyl, frys och skafferi. Jag tömmer lite liksom. Dock tog jag med en hel del till landet sist, så har lite dåligt med mat henma faktiskt. Men kan man koka soppa på en spik så kan fan jag också det. 😉

Jag har fått ihop lite mat, men vill göra något mer. Funderar på att göra en vegetarisk gräddstuvad pyttipanna som ska serveras med stekta ägg.

IMG_20180807_184925

Det här är en krämig vegetarisk svampsoppa (ska mixas slät när den har svalnat) på tomatkross, tomatpuré, rödlök, torkade gula kantareller, grädde, vitlök, svarta linser, salt och svartpeppar.

IMG_20180807_184630

Det här är en pastarätt med spaghetti, bacon, rödlök, vitlök, zucchini, sommargrönsaker, bladspenat, salt och svartpeppar samt riven parmesanost.

IMG_20180807_184524

Sallad till matlåda imorgon; romansallad, zucchini, rödlök, gröna oliver, kvisttomat samt en vinegrette på olivolja, ättiksprit, socker, basilika, salt och lite svartpeppar. Även edamerbönor ska serveras till, men bör inte hållas kylt, så det får han ta fram lagom till lunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons