I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Budgetkollen vecka 30, 2018

budgetkollen

Jag tror jag har hamnat lite i o-synk nu på grund av semestern och allt. Vi har nämligen fått avbryta vår semester vid flera tillfällen på grund av olika anledningar. Men som nu senast vi var iväg, då åkte vi en fredag och kom åter hem fredagen efter. Då utan någon mat hemma och jag fick då handla mat för kommande vecka. Samt att vi spontant hade tre olika hushåll på besök som vi bjöd på mat, eller två hushåll för vecka 30 i och för sig, men jag handlade maten vecka 29 (hade besök den helgen) och då hade jag handlat för bara oss och det skulle räcka hela vistelsen i stugan. Men det är så trevligt med sällskap, så det gör inget.

Under helgen nu fick jag handla så att det fanns mat hemma för kommande vecka. Detta gick på 563,87 kronor. Det är sådant vi behövde hem i matväg för att kunna laga mat här hemma.  En del av det köpet är lite bunkring, som att det exempelvis var bra pris på spaghetti, så vi köpte hem 4 kilo. Vi småhandlade även för 158,59 kronor, gottis i vanlig ordning samt annat för att komplettera för utflykter vi har gjort under helgen.

På landet under veckan, handlade vi för 512,91 kronor. Det är det jag hade slutat på om jag hade tagit med mig all mat kvar hem från stugan, mjölk och sådant som fortfarande var förpackat med vaccum och så vidare. Dock lämnade jag kvar en hel del för att slippa transportera detta samt bryta kylkedjan ytterligare 1-2 gånger.

Det jag menar med att vi inte är synkade riktigt, är för att jag handlar för kommande vecka redan innan helgen eller innan helgen är slut. I och med att jag redan har handlat allt för kommande vecka, så borde summan för nästa veckas budgetkoll bli alltför hög, eftersom det bara är bröd och mjölk i princip som vi behöver köpa.

Nåväl, åter till veckans budgettkoll som hamnade på 1235,37 kronor. Lite väl högt, men så är det ju också så att det är inhandlat för nästkommande vecka som jag nämnde ovan, så det i sig kommer att synka sig något. Måste komma tillbaka till att handla i början av veckorna istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *