Det här är en brunchrätt som ni bara måste prova på. Den är så himla enkel att tillaga. Jag gjorde denna rätt med passerade tomater eftersom jag bara hade en färsk tomat tillhanda. Jag rekommenderar er verkligen att göra den här rätten, det är så brutalt gott.
Ingredienser till cirka 4-5 mindre portioner:
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
4 kvisttomater (eller 500 gram krossade tomater)
Salt
Svartpeppar
1 kruka färsk persilja (eller 4 msk fryst hackad persilja)
7 ägg
Gör såhär:
Stek på hackad lök med smör, tillsätt krossade vitlöksklyftor, låt fräsa under omrörning på medelvärme. Kärna ur paprikan och skär den i stavar, låt steka tillsammans med löken i några minuter under omrörning. Tillsätt tomatkross om du inte vill göra med hackade färska tomater. Låt puttra någon minut. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Tillsätt hackad persilja. Kläck i äggen å låt puttra under locktills de är klara.
Ät gärna tillsammans med rostat bröd.
Smaklig måltid!