I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: turkisk frukosträtt; menemen (vegetariskt)

IMG_20180726_135942

Det här är en brunchrätt som ni bara måste prova på. Den är så himla enkel att tillaga. Jag gjorde denna rätt med passerade tomater eftersom jag bara hade en färsk tomat tillhanda. Jag rekommenderar er verkligen att göra den här rätten, det är så brutalt gott.

Ingredienser till cirka 4-5 mindre portioner:

1 msk smör

2 vitlöksklyftor

1 röd paprika

4 kvisttomater (eller 500 gram krossade tomater)

Salt

Svartpeppar

1 kruka färsk persilja (eller 4 msk fryst hackad persilja)

7 ägg

Gör såhär:

Stek på hackad lök med smör, tillsätt krossade vitlöksklyftor, låt fräsa under omrörning på medelvärme. Kärna ur paprikan och skär den i stavar, låt steka tillsammans med löken i några minuter under omrörning. Tillsätt tomatkross om du inte vill göra med hackade färska tomater. Låt puttra någon minut. Krydda med salt och svartpeppar efter smak. Tillsätt hackad persilja. Kläck i äggen å låt puttra under locktills de är klara.

Ät gärna tillsammans med rostat bröd.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *