I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: cannelloni med ricotta, spenat och bechamelsås

 

Igår gjorde jag en jättegod italiensk maträtt. Det tar ungefär 45 minuter att göra denna och det är det så himla värt. Det är ungefär 6 portioner.

Ingredienser till färsröra:

400 gram färs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 dl mjölk
100 gram fryst spenat + cirka 0,5 dl vatten
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar

Ingredienser till bechamelsås:

1 msk smör
1 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt och peppar

Övriga ingredienser:

1-2 paket färska lasagneplattor á 200 gram per styck
250 gram ricotta
2 dl riven ost

Gör såhär:

Fräs färsen som den är tillsammans med hackad gul lök tills löken har gulnat och färsen är genomstekt. Tillsätt tomatpuré och mjölk, rör om. Värm den frysta spenaten tillsammans med vatten i mikron på högsta värmen i ungefär 30 sekunder, häll därefter i färsröran och rör om tillsammans med oregano samt salta och peppra efter smak. Låt puttra på låg värme utan lock i cirka 20 minuter, tills vätskan kokat in i färsröran.

Gör bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjöl så att det blir en redning. Tillsätt 2 dl av mjölken och låt koka upp, sänk därefter värmen till hälften och tillsätt resterande mjölk, låt koka upp igen, sänk värmen och tillsätt riven ost samt salta och peppra efter smak. Om bechamelsåsen inte är tillräckligt tjock, vispa då ihop lite mjöl och mjölk i en skål och häll i kastrullen och låt koka upp under omrörning tills det tjocknar Se till så att bottnen inte bränns vid av mjölken. Ställ av kastrullen från den varma plattan.

Ställ ugnen på 175 grader.

Börja rulla lasagneplattorna. Doppa lasagneplattorna en och en under rullningen i varmt vatten så att det blir lättare att rulla ihop med färsröran och ricotta. Lägg lasagneplattorna på den breda tvären. Lägg på färsröra och smula på ricotta, rulla ihop. Lägg vardera rulle i en ugnssäker smord form. När alla lasagneplattor är rullade och klara, häll över bechamelsåsen och strö över riven ost. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 30 minuter eller tills osten har fått fin färg.

Ta ut formen och låt svalna i cirka 10 minuter, gör under tiden en sallad om så önskas eller servera maträtten tillsammans med ruccola.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: cannelloni med ricotta, spenat och bechamelsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *