I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Tips på bra mat till utflykten med vänner och familj (utflyktsmat)

Här kommer några bilder på olika förslag på rätter man kan ta med sig på picknicken.

Det här att göra egen matsäck/lunch och ta med är så himla mysigt, tycker jag. Mer gemenskap och sammanhållning på något sätt. Det är mycket uppskattat här i vår familj och bland släktingar och vänner. Man kan ju göra lite allt möjligt och ta med sig som en buffé, antingen på utflykten till parken, badstället och så vidare. Duka ut maten på en stor filt eller  vid en bänk med bord om det finns. Här är det toppen att ha engångsartiklar nedpackat om man inte vill släpa på en del disk i efterhand.

Tips på bra utflyktsmat till både vuxna och barn

  • Pastasallad är verkligen en passande maträtt att ta med sig på utflykten. Alla gillar pastasallad och det är enkelt att förbereda innan. Dressing till är ett gott komplement.
  • Crepes med olika fyllningar efter smak. Bara att göra vanliga pannkakor och fylla som rullader med sådant man tycker är gott. En supergod fyllning här är med räksallad!
  • Plättar fungerar alltid som en del av matsäck. Servera med färska bär till eller sylt, mums!
  • Små kycklingben, gärna marinerade. Äts med fördel kallt och då gärna med potatissallad till.
  • Matmuffins eller matpaj. Kan ätas både kallt och direkt med händerna.
  • Hel grillad kyckling med tillbehör.
  • Omelett med innehåll efter smak.
  • Wraps är det ultimata som utflyktsmat då man inte behöver några tallrikar eller bestick till.
  • Pinnbröd med korv, ett roligare och mer praktiskt korvbröd

Några recept med direktlänk

Här är bara  några recept. Ni får gärna kolla i min receptbank här på bloggen.

Vill tipsa er om ett bra utflyktsmål som sparar på både miljön, disk och plånboken, nämligen wraps gjorda på rester. Här har jag gjort wraps till dagens utflykt med familjen och jag använde mig av rester från gårdagens guacemolehamburgerdressing och potatissallad. På det tillsatte jag en gräddig baconrätt med lite gul paprika, morotsriv samt lökhack från gårdagen och lite creme fraiche som fanns kvar i kylen tillsammans med nyskuren sallat. Svirade in allt i tortillabröd och slog sedan in i folie.

Det här är en perfekt lunch till utflykten med mat som mat äter med händerna och därmed slipper disk. Jag har heller inte slängt någon mat och därmed inte farit med svinn och det sparar jag pengar på och så har jag fått ut många olika måltider på det hela (åt grillat till lunch igår med potatissallad å till middag blev det hamburgare med dressing å grönsaker samt completos chilenos med tillbehör).

Ni hittar alla mina recept kategoriserade under headerbilden på ”bak- och matrecept”. Fråga gärna om det är något ni undrar över, ta det i en kommentar så svarar jag snarast möjligt!

918648

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *