I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Svar på kommentar angående ekonomi

Hej i värmen☀️Men du jag kan fortfarande inte förstå hur ni liksom vi är fem i familjen och har en veckobudget på så lite☺️Imponerande,hur bär du dig åt?Vad ingår ungefär i eran veckohandel??För ni verkar äta bra o blandad mat o det tycker jag vi gör också. Vi har ju då en matkostnad på mellan 7500-9000 i månaden😫Men vill gääärna ha tips på hur man sänker kostnaderna. Kan ju vara kul o lägga pengarna på annat.
Ha en fin vecka😊

Hej Malin!

Skön värme vi har!

Jo, jag handlar utifrån reklambladen vecka för vecka och då handlar jag på olika butiker, när jag är i närheten av dessa, ofta i samband med jobb eller skola. Skriver ned en lista vecka för vecka där jag handlar strikt utifrån denna. Sen kommer jag undan mycket i kostnad tack vare en affär som heter PULSEN. De är jättebilliga och går under Matrebellerna. Denna affär finns tyvärr endast bara på tre platser i Sverige.

Jo, vi äter varierad kost och är väldigt nöjda med detta. Nu det senaste året, främst halvåret, har vi även börjat äta mer vegetarisk kost.

När jag veckohandlar så blir det oftast färsk kyckling som jag köper på den där butiken jag nämnde ovan. Den är svensk och kostar som mest 24,90:-/kg. Jag köper även mycket grönsaker, och går då efter säsong då det är som billigast då. Och så efter reklambladen såklart. Jag har flera butiker med gångavstånd här där jag bor, så jag jämför reklambladen då och köper det som är billigast. Dock köper jag inte skit bara för att det är billigt utan jag har mina favoriter när det kommer till märken också. Men jag har inga problem med att köpa exempelvis BUDGET pasta osv. Ett märke jag inte köper är Eldorado, har ingen bra erfarenhet av deras mat. Så lite petig kan jag också vara.

Jag bunkrar även i omgångar och då som ett exempel är att jag kan köpa hem 4 påsar thaimix när det kostar 10 kronor per påse. Även när det gäller kött så kan jag köpa på bit och stycka själv och frysa in. Dock gör jag inte det lika mycket längre som förut, tillagar oftast från färskt kött.

Jag räknar ju även in hygien i min kostnad, och då är det hygienartiklar, toalettpapper, engångsartiklar, servetter, diskmaskinstabletter och så vidare.

Läs gärna den här länken där jag skriver om mina bästa tips för att komma undan:
https://blogg.alltforforaldrar.se/emmalous/2015/08/18/emma-lous-basta-tips-for-att-spara-pengar/

En reaktion på ”Svar på kommentar angående ekonomi

  1. Supertack för bra tips👍🏻Ska genast börja med dessa för att se om vi kan sänka våra matutgifter😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons