Woa, blev lite dyrt den här veckan, men här handlat väldigt bra mat (mestadels ekologiskt) och Simo lyckades köpa ekologisk blomkål för över 100 kronor, hahaha.
1,141.63 kronor landade vi på totalt. Nåja. Jag får skylla mig själv lite. Har faktiskt de senaste två veckorna inte alls haft sådan bra koll på reklambladen å den biten ligger helt på mig. Köpte även en del mat och snacks inför min födelsedag samt Vanish för dyr peng. Det får bli bättre under vecka 13.
Hej Emma Lou
Läser och skriver ut dina recept ofta då jag tycker du har bra och lätta recept. Gillar det skarpt. Nu måste jag fråga dig. Du gör kyckling i ugn, hel el typ klubbor och så har du ungsgrönsaker med i formen. Jag ser ingen köttvättska i formerna och då undrar jag om kycklingen aldrig varit fryst och om det kan ligga där i. Jag fryser nästan alltid min färska kyckling och får nämligen alltid massor med saft. Och det är inte så gott till ugnsbakade grönsaker så därför undrar jag hur du gör, om du ville förklara hur du gör? Det är ju så smidigt med allt i en form. Tack för dina recept och ha en bra dag/påsk.
Hej! Åh, tack återigen för en fin kommentar! <3
Jo, såhär är det. Jag tinar oftast upp kycklingen om den varit fryst, men tillagar helst färsk kyckling, både hel som i klubbor, vingar. Tyvärr är mycket kyckling ofta med innehåll av vatten så det är därför det kan bli så mycket vätska i formen. Jag tar alltid spadet från ugnsformen och gör sås på, därför syns aldrig spadet på bild. När jag gör hel kyckling i ugn, så brukar jag inte få så mycket spad faktiskt, men av det jag får då så öser jag det på kycklingen när jag vänder den.
Du skulle ju kunna hälla av spadet allteftersom ifall det blir mycket vätska, även om det är tinat eller färskt. Häll över till en skål och gör sen sås på 🙂
Vilket märke på kyckling köper du?
Tack då vet jag. Trodde du gjorde annorlunda mot mig. Jag får alltid mycket spad och tänkte potatisen blev för blöta av det. Tror det är kronfågel jag oftast använder.