I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Budgetkollen vecka 12

budgetkollen

Woa, blev lite dyrt den här veckan, men här handlat väldigt bra mat (mestadels ekologiskt) och Simo lyckades köpa ekologisk blomkål för över 100 kronor, hahaha.

1,141.63 kronor landade vi på totalt. Nåja. Jag får skylla mig själv lite. Har faktiskt de senaste två veckorna inte alls haft sådan bra koll på reklambladen å den biten ligger helt på mig. Köpte även en del mat och snacks inför min födelsedag samt Vanish för dyr peng. Det får bli bättre under vecka 13.

3 thoughts on “Budgetkollen vecka 12

 1. Hej Emma Lou
  Läser och skriver ut dina recept ofta då jag tycker du har bra och lätta recept. Gillar det skarpt. Nu måste jag fråga dig. Du gör kyckling i ugn, hel el typ klubbor och så har du ungsgrönsaker med i formen. Jag ser ingen köttvättska i formerna och då undrar jag om kycklingen aldrig varit fryst och om det kan ligga där i. Jag fryser nästan alltid min färska kyckling och får nämligen alltid massor med saft. Och det är inte så gott till ugnsbakade grönsaker så därför undrar jag hur du gör, om du ville förklara hur du gör? Det är ju så smidigt med allt i en form. Tack för dina recept och ha en bra dag/påsk.

  1. Hej! Åh, tack återigen för en fin kommentar! <3

   Jo, såhär är det. Jag tinar oftast upp kycklingen om den varit fryst, men tillagar helst färsk kyckling, både hel som i klubbor, vingar. Tyvärr är mycket kyckling ofta med innehåll av vatten så det är därför det kan bli så mycket vätska i formen. Jag tar alltid spadet från ugnsformen och gör sås på, därför syns aldrig spadet på bild. När jag gör hel kyckling i ugn, så brukar jag inte få så mycket spad faktiskt, men av det jag får då så öser jag det på kycklingen när jag vänder den.

   Du skulle ju kunna hälla av spadet allteftersom ifall det blir mycket vätska, även om det är tinat eller färskt. Häll över till en skål och gör sen sås på :)

   Vilket märke på kyckling köper du?

 2. Tack då vet jag. Trodde du gjorde annorlunda mot mig. Jag får alltid mycket spad och tänkte potatisen blev för blöta av det. Tror det är kronfågel jag oftast använder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *