I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: egen kryddblandning och sås till chicken tikka masala

DSC_7854

Häromdagen gjorde jag en egen kryddblandning till chicken tikka masala som jag nu tänkte dela med mig av härinne. I det här inlägget är det själva såsen jag ger recept på, men guidar ändå på snedstilt text inom parentes hur man gör med kycklingfilén eller quornbitar om man önskar så.

Ingredienser för 4 portioner:

3 msk malen spiskummin

1 msk paprikapulver
1 msk malen gurkmeja

1 tsk malen ingefära
1 tsk chilipulver
1 tsk malen kanel
1 tsk salt
1 msk smör
2 gula lökar
1 stor röd paprika
4 vitlöksklyftor
400 gram tomatkross
1 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 msk fryst koriander
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:

(Stek på bitar av ca 500 gram kycklingfilé  på medelvärme och lägg upp på en tallrik när bitarna är genomstekta. Koka upp ris enligt förpackningens anvisningar.) 

Blanda spiskummin, gurkmeja, chilipulver, kanel och salt i en skål. Värm på en stekpanna på spisen tillsammans med smör. Fräs hackad gul lök och urkärnad paprika i stora tärningar tills det mjuknar, tillsätt vitlökskross och rör om. Häll över kryddblandningen. Blanda ned tomatkross, vatten, creme fraiche och rör om.

(Tillsätt de stekta kycklingbitarna)

Låt puttra under lock på svag värme i cirka 10 minuter. Krydda med koriander och smaka av med salt och peppar.

Servera genast tillsammans med sallad och kokt ris.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *