I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: egen hemmagjord gyroskrydda

DSC_7821

IMG_20180220_170228_828

Ikväll blev det gyros till middag. Själva gyroskryddningen gjorde jag själv och det är väldigt lätt (precis som när man gör egen tacokryddning). Tänk på att paprikapulver kan vara starkt, så smaka av innan chiliflakes eller pulver tillsätts.

Såhär gör du egen gyroskrydda:

2 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
1 msk timjan
1 tsk kanel
0,5 tsk salt
chilikrydda efter smak

Gör såhär:

Blanda alla kryddor antingen i en skål eller direkt i en syltburk som jag brukar göra. Många använder vitlökspulver i sin gyroskrydda och det går bra att göra så. Jag föredrar dock att fräsa på lite vitlökskross tillsammans med köttet.

Till 500-700 gram kött i strimlor använder jag ungefär 2-3 msk gyroskrydda. Jag steker på köttet i lite smör på medelvärme och har i blandningen när köttet nästan är välstekt, rör om och serverar sedan. Det går bra att marinera köttstrimlorna med kryddan något dygn innan det är dags att göra iordning det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *