I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Lite matlagning + kvällens middag

DSC_7711

Marinerade kycklingvingar med lökhalvor, ris och currysås samt grönsaker. Stekt kycklingkorv med lök, potatismos, currysås och grönsaker.

DSC_7715

Det här fick bli middagen ikväll, eller alla väljer fritt förstås. Jag kommer att ha sås till på min tallrik. Fotade detta när det var bättre ljus och det var Zacharias tallrik å han ville inte ha sås till maten.

5 reaktioner på ”Lite matlagning + kvällens middag

 1. Visade Lucas denna tallrik och hans första reaktion var: Oj han var inte stor i maten, vilken liten portion hahaha. Lucas äter som en fullvuxen karl och ibland undrar jag vad han lägger det, han måste ha en jädra förbränning. Det är ju knappt 2 mån mellan våra söner kom jag på nu.
  Vi åt också (ugnsbakad) korv och potatismos idag till middag och massa grönsaker. Dock falukorv hehe.

  1. Haha ja den var lite klen. Han åt dock en tidig middag, en macka innan och en efter. Sen jobbade jag på kvällen, så det blev nog ytterligare kvällsmål därefter. Zacharias är inte så förtjust i just korv tyvärr, det var något han läste om i tidningen eller såg på nyheterna för något år sedan. Även bacon – man kan ju enligt vissa ”experter” få cancer av det… Man får tänka lagom.

   Ja, det där med förbränning har jag själv erfarenhet av, inget jag har kollat upp, men man märker ju det, haha… Ugnsbakad falukorv är ju jättegott! Tycker potatismos passar så bra till såna här rätter 😀

   1. Ja Lucas har alltid varit stor i maten men hans förbränning har inte alltid varit så bra som det senaste året när han har kommit in i puberteten. Han har alltid haft nåt extra kilo att ta av men nu börjar han växa rejält och det spelar ingen roll hur mycket han äter. Han har samma vikt ändå. Sen tränar han parkour flera gånger i veckan och då krävs mycket mat 😉

    Ja hemmagjort mos är bland det godaste som finns. dag åt vi nåt jättegott. Kycklingfilé i krämig balsamicosås som jag hittade på Jennys matblogg. Hon har grymt goda recept.

    Du får tala om för Z att allt som står i tidningen inte stämmer, korv är gott och bra 😉

    1. Jo, vi har pratat mycket med Z angående maten, men han har liksom fastnat på det hela tyvärr. Dock går det bättre nu att äta av maten, förut ratade han det helt. Men nu äter han i alla fall lite av det. Men vi pratar mycket om det i alla fall, och behöver prata om det hela tiden känner jag. Minns ett uppslag, många herrans år sen…då stod det i tidningen att man kunde få cancer av frukt!

     Joshua tränar också parkour!! 😀

     Ja, Jennys matblogg är jättebra, har kollat in henne några gånger, även om jag lagar maten här hemma utifrån eget tänk. Det var ju nån av de där större som stal ett av mina recept och publicerade som om det var denna som kommit på receptet, haha. Minns inte vem av dom det var, men lite kul ändå, hehe.

     Åh, puberteten…haha. Z har varit inne i sin känslosamma sådan i några år nu….känner så igen mig.

     1. Okej vad fult och stjäla nån annans recept och sen säga att hon kommit på det själv!

      Lucas är som vanligt när det gäller humöret, alltså väldigt snäll, hjälpsam och lugn. Utan det syns och hörs mer då rösten är mörkare och han är mer utvecklad både här och där hihihi. Han har redan stl 40 på fötterna och drar stl 164/170 i kläder och snart har han vuxit om mig i längden också 😉

      Vad kul att J också tränar parkour. det ger bra motion det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons