I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 12 år, Joshua, 8 år och Alyssa, 3 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

RECEPT: vegetarisk bönlasagne

20180109_223222

Den här lasagnen gjorde jag häromdagen med ett lyckat resultat. Simo tyckte att jag hade fått till det så bra med alla smaker så det var kul att höra! Maträtten är väldigt rik på protein då både färs och plattor är gjorda på bönor.

Ingredienser till cirka 6 portioner:

1 msk smör
300 gram sojafärs (märke vegme)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 gram tomatkross
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk fryst basilika alternativt 1 näve färskhackade basilikablad
1 paket bönlasagneplattor (Risenta)
Salt
Svartpeppar

Bechamelsås:

2 msk smör
2 msk mjöl
2 + 3 dl mjölk
2 dl riven ost
Salt och peppar

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader.

Värm en stekpanna, tillsätt smör och fräs färs och hackad gul lök på medelvärme under omrörning tills löken gulnar. Krossa i vitlöken och rör om. Häll på tomatkross, vatten och tomatpuré, rör om och låt puttra på lägre värme. Krydda med basilika, salta och peppra efter smak. Låt stå under lock och puttra på låg värme.

Gör bechamelsåsen. Värm på smör och vispa ned mjölet så att det blir en redning. Häll på 2 dl och låt koka upp, såsen ska tjockna på. Sänk värmen till lägre grader och tillsätt resten av mjölken. Häll på ostrivet och låt smälta in i såsen. Krydda med salt och peppar efter smak.

Ta fram en ugnssäker form. Börja med att täcka botten med köttfärssås, därefter lite bechamelsås, sedan lasagneplattor. Varva färssås, bechamel och plattor. Avsluta med färs och bechamelsås över, ha gärna riven ost överst.

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 30 minuter. Ta fram lasagnen när den är färdig och låt vila i ungefär 10 minuter. Servera gärna en grönsallad till.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons