I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: vegetarisk linsgryta med indiska smaker

DSC_7648

Det här är en väldigt lättlagad maträtt som inte heller tar lång tid att tillaga, utan på sin höjd cirka 30 minuter, beroende på hur hård potatisen är. Jag hade äldre potatis (inte dålig) som hade mjuknat lite så det tog inte ens 20 minuter att få klart maten. Det smakade väldigt gott och jag kan rekommendera er att prova denna maträtt. Ifall man vill, kan man låta det koka lite längre och göra soppan helt slät för att sedan koka upp med linser med soppan och kryddar sist.

Ingredienser till ca 6 portioner:

3 morötter
5 potatisar
6 dl vatten
400 gram tomatkross
3 msk tomatpuré
1 dl röda linser
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Spiskummin
Ingefära på pulver
Chiliflakes
Salt
Svartpeppar

Gör såhär:

Skala potatis och morot, slanta moroten i cirka 0,5 cm stora slantar och skär potatisen i cirka 2 cm stora kuber. Lägg potatis och morot i en kastrull tillsammans med vatten, tomatkross och tomatpuré, låt koka upp och sedan puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter. Skala och skiva löken och låt fräsa tillsammans med smör tills det mjuknar, rör ned vitlökskross. Tillsätt röda linser samt frästa lökskivor och vitlökskross till kastrullen och låt puttra under lock i cirka 10 minuter till. Känn av med en sticka eller gaffel om morot och potatis är mjuka. Smaka då av med kryddorna. Servera genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *