Det här är en väldigt lättlagad maträtt som inte heller tar lång tid att tillaga, utan på sin höjd cirka 30 minuter, beroende på hur hård potatisen är. Jag hade äldre potatis (inte dålig) som hade mjuknat lite så det tog inte ens 20 minuter att få klart maten. Det smakade väldigt gott och jag kan rekommendera er att prova denna maträtt. Ifall man vill, kan man låta det koka lite längre och göra soppan helt slät för att sedan koka upp med linser med soppan och kryddar sist.
Ingredienser till ca 6 portioner:
3 morötter
5 potatisar
6 dl vatten
400 gram tomatkross
3 msk tomatpuré
1 dl röda linser
1 msk smör
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Spiskummin
Ingefära på pulver
Chiliflakes
Salt
Svartpeppar
Gör såhär:
Skala potatis och morot, slanta moroten i cirka 0,5 cm stora slantar och skär potatisen i cirka 2 cm stora kuber. Lägg potatis och morot i en kastrull tillsammans med vatten, tomatkross och tomatpuré, låt koka upp och sedan puttra under lock på medelvärme i cirka 10 minuter. Skala och skiva löken och låt fräsa tillsammans med smör tills det mjuknar, rör ned vitlökskross. Tillsätt röda linser samt frästa lökskivor och vitlökskross till kastrullen och låt puttra under lock i cirka 10 minuter till. Känn av med en sticka eller gaffel om morot och potatis är mjuka. Smaka då av med kryddorna. Servera genast.
Smaklig måltid!