I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: vegetarisk jordärtskocksoppa med vitt vin och potatis

DSC_7623

Supergod slät soppa som Man kan göra denna maträtt hel vegansk om man utesluter smöret. Jordärtskockorna är verkligen superekologiska och närproducerade så det skriker om det, då vi fick dessa av Simos mamma, från hennes skörd på tomten – så goda!

Lägger detta recept under ”vegetariskt” och under ”förrätt, tillbehör” då jag tycker att jordärtkockssoppa är ett utomordentligt alternativ som förrätt.

TIPS: Om man vill, kan man servera torkade parmachips som jag gjorde genom att lägga några bitar parmaskinka på en plåt med bakplåtspapper på 150 grader i 5 minuter. Men då är det inte en vegetariskt maträtt längre på så vis.

Ingredienser till ca 4 portioner:

1 msk smör
1 kg jordärtskockor
3 potatisar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin
5 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
2,5-3 dl grädde (oatly hade jag)
Salt
Vitpeppar

Gör såhär:

Skala jordärtskockor och potatisar, skär i jämnstora bitar. Stek på dessa med krossad vitlök och smör, så att de får en stekyta. Häll därefter ned i en kastrull tillsammans med vinet, låt koka upp och puttra under lock i 1 minut. Häll på vatten och hönsbuljongtärningar och låt puttra under lock på lägre värme i 15 minuter. Häll över det kokta till en mixer och mixa soppan slät. Häll tillbaka till kastrullen och låt koka upp tillsammans med grädde. Ställ sedan av soppan och servera genast (tillsammans med torkade parmachips om så önskas, dessa görs då under tiden soppan kokar upp och sedan får vänta tills chipsen är klara).

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *