I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: bratkartoffel (potatis med bacon och persilja)

DSC_7440

En supergod maträtt som sidotillbehör till exempelvis schnitzel. Observera att detta är ett tillbehör för måltid. Går även att äta till frukost som lite mini-brunch tillsammans med stekta ägg.

Ingredienser till cirka 4 portioner:

12 st potatisar
Olja
140 gram tärnad bacon
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk fryst persilja
Salt och vitpeppar

Gör såhär: 

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skala potatisen och klyfta i mindre klyftor, tänk en hel potatis som du först delar på två, sen dessa två på avlång mitten och så dessa delat på två. En potatis blir alltså 8 klyftor. Låt koka i cirka 5 minuter. Värm en stekpanna med rapsolja och låt potatisklyftorna fräsa på medelvärme i cirka 10 minuter, rör om då och då. Skala och skiva löken, låt steka tillsammans med potatisen. Krossa ned vitlöksklyften och rör om. Krydda med persilja. Salta och peppra efter smak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *