Nu kommer ytterligare ett recept på denna mexikanska biffgratäng, då jag har utformat receptet från det första jag gjorde. Denna är mycket bättre, så därför lägger jag upp det här på bloggen.
Ingredienser till cirka 4 portioner:
Ris för 4 portioner
500 gram nötfärs, blandfärs
1 ägg
Salt och peppar
1 stor gul lök
140 gram majs, väl avrunnen
400-500 gram tomatkross
3 dl tomatpuré
1 liten chili eller lite chilipulver
1 tsk paprikakrydda
1 tsk torkad eller fryst koriander
1 näve färsk basilika
Salt och peppar
2 dl riven ost
Gör såhär:
Ställ ugnen på 225 grader.
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Gör biffarna. Blanda färs tillsammans med ägg, salt och peppar. Forma till 5-6 biffar. Stek lite lätt i en värmd stekpanna med lite smör. Lägg biffarna i en ugnssäker form. Skala och skivalöken, låt fräsa på medelvärme tills de har mjuknat och gulnat, häll över biffarna. Häll på majskornen. Blanda tomatsåsen i en bunke; tomatkross, tomatpuré, chili, basilika, koriander, salt och peppar. Häll blandningen över biffarna. Riv ost och fördela över biffarna. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i cirka 15 minuter. Osten ska få fin färg. Servera genast tillsammans med ris och sallad.
Smaklig måltid!