I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: kycklingköttbullar i gräddig sås med lök och grönsaker

DSC_7220

Lägger upp recept direkt då jag har fått flera efterfrågningar på det.

Först ut får ni kolla på det här receptet hur ni gör kycklingköttbullarna.

Ingredienser till 4 portioner:

Gör först kycklingköttbullar efter receptet. Bäst blir i ugn, de blir mer saftiga då.

Under tiden, koka ca 5 dl pasta i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisningar.

Skala och skiva löken och stek i smör eller rapsolja. Häll på cirka 1 dl fryst spenat.

I det stekta, häll på 3 dl grädde, 3 msk tomatpuré och 1 tsk sambal oelek, blanda ned 150 gram fårost med smak av peppar, krydda efter smak med salt och svartpeppar. Rör om ordentligt och ha på medelvärme så att osten smälter.

Lägg i kycklingköttbullar som nu är klara och rör om.

Blanda allt tillsammans, kokt pasta med det stekta och köttbullar.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *