I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Att skriva en matlista man handlar utifrån, tjänar man inte alls på…

Nu måste jag nästan sätta ned foten gällande just det här jag nu ska skriva om angående ekonomi. Detta för att jag i så många trådar på nätet ser att folk tipsar om att man kommer ned i pris gällande mat om man gör såhär, att skriva en matlista på veckans mat som man sedan handlar utifrån. De flesta gör denna lista på söndagskvällen och handlar sedan allt antingen den dagen eller på måndagen. Och då allt i en och samma butik.

Nej, man kommer inte alls ned i pris på det sättet, eftersom man då handlar sådant som kanske veckan innan låg på 39,90:-/kg och nu denna vecka ligger på 59,90:-/kg. Som ett exempel. Då köper man ju det man ska tillaga och visst, inget fel med det, men det höjer kostnaderna. Sedan om man struntar i om man kommer ned i pris, är så klart en annan femma. Många äter ju just det de vill ha för stunden och det är inget jag ser något fel i.

– Däremot, om man kollar reklambladen först och därefter bestämmer en matlista för veckan, då snackar vi om en helt annan femma. Då kommer man definitivt ned i pris mot vad man gör om man gör som ovan nämnt.

Och tillbaka till det där att handla allt i en och samma butik. Några kronor hit och dit, spelar ingen roll, tycker många. Men dock är så fallet att det gör det. Jag har själv provat på att handla allt i en och samma butik, för att sedan jämföra på ett ungefär var jag hade hamnat om jag handlat i olika butiker utifrån erbjudandet. Och det kunde skilja sig om 100-200 kronor utifrån vad jag handlade hem just den veckan. Nu har inte alla den möjligheten som jag har och att åka till andra städer flera mil bara för att handla, tjänar man inte direkt på då man ska räkna in bränslekostnaden. Då är det en helt annan sak, och en förståelig sådan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *