I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Hur mycket min familj enligt Konsumtverket ska lägga på mat…

Om man räknar utifrån Konsumentverkets tabell på matkostnader kring normalkost (PDF-fil), ska vi månadsvis ligga runt 7370 kronor. Och detta gäller bara mat. Jag räknar ju in hygien i mina kostnader. Jag räknar utifrån våra åldrar samt att vi vuxna har matlådor med oss. Barnen räknar jag in att de äter på skola och förskola, så ingen lunch hemma vardagar. Och vi äter ju enbart svenskt kött, köper Libero och ersättning, äter mycket grönt och frukt.

– Gissa var vi ligger någonstans? 😀 (jag har räknat lite redan)

Nu på söndag, har jag räknat ut budgetkollen vecka för vecka i exakt ett halvår – och då ska jag redovisa hur mycket jag och min familj lägger på mat och hygien månadsvis uträknat från detta.

– Var ligger du och din familj någonstans, per månad – enligt dig själv mot Konsumentverket? Berätta gärna i en kommentar!

8 thoughts on “Hur mycket min familj enligt Konsumtverket ska lägga på mat…

 1. Ja dina matutgifter är helt grymt bra och affärerna du handlar på verkar ha mycket bra priser! Jag tycker det är svårt att komma så lågt då vi äter mestadels ekologiskt trots att jag handlar på stormarknader och köper extra mycket då det är extrapris samt försöker planera maten efter reklambladen. Ska bli spännande att se din siffror!!

  1. Tack! Jo, Pulsen där har väldigt bra priser, men man får kolla utgångsdatum väldigt noga, fast det ska man ju alltid göra såklart. Sen har jag ju flera butiker nära inpå med gångavstånd + nära jobbet, så kan verkligen varva när jag är i rörelse :-) Vi äter en del eko, men absolut inte allt. Är helt säker på att vi skulle landa på en högre summa om jag exempelvis bara valde så eller ens enbart svenskt när det gäller frukt och grönt. Dock tycker jag att det är lite dåligt utbud på svenskt inom frukt och grönt om man inte enbart handlar efter säsong. Jag vill ju gärna ha annat på vintern som är mer vanligt här på sommaren och då blir det ju utländskt där – förutom kött då!

   Det ska bli kul på söndag att se var vi landar! Har en ungefärlig summa just nu efter mina uträkningar, men ska räkna samman allt då så att det blir helt korrekt :-)

   Tack för din kommentar!

 2. Vi ska ligga på 3040 kr i månaden enligt konsumentverket och vi ligger på knappt 3000 kr så vi ligger rätt jag och grabben 😉 Då ingår mat, tvättmedel och sköljmedel. Självklart inte schampo/balsam som inhandlas på ex lyko!

  Jag är nöjd för förra året snittade vi på 3500 kr i månaden. Vi köper iofs nästan allt eko och bara svenskt kött och färsk kycklingfilé och endast pålägg i charken och aldrig mat med kort utgångsdatum. Där finns ju en hel del att spara in på men jag är för nojig när det gäller kort datum på kött/kyckling.

  Vet ju att ni har ruskigt låga matkostnader så det ska bli kul och se vad ni landar på!

  1. Jaaa, det är så kul, så himla intressant att höra hur andra gör och hur man väljer. På sommaren är jag mer försiktig med kort datum på just kött, det är väl nu under juli månad som rötmånaden slår till, på ett ungefär. Dock har vi inte det så varmt, så den kanske dröjer – men ändå! Jag tycker det är en bra summa ni landar på ändå, med tanke på att allt kött är svenskt och så allt ekologiskt. All mjölk som vi köper är exempelvis enbart eko. Det var något min svägerska förklarade om mjölk och vad det är man dricker om det inte var eko, kommer dock inte ihåg exakt allt, men ska fila lite på det och skriva ett inlägg om det här i bloggen.

   Snart så! Skulle kunna lägga ut det inlägget nästan redan idag, men väntar till efter morgondagens utflykt vi ska på då :) Det blir ju fel ifall jag handlar efter inlägget, för det är ju ändå den här veckan som jag räknar ihop så känns fel att lägga över det till nästa vecka då.

 3. Uppenbarligen håller vi budget trots att vi handlar allt som går närproducerat och ekologiskt :-) Intressant… Trodde vi låg aningen högt.

 4. Hej! Vi har en budget på 6 000kr. Vissa månader kan det landa på 7 000kr. Vi är fem i hushållet ena veckan och tre andra veckan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *