I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 9 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

9 reaktioner på ”Kolla alltid datum på matvaror…

 1. Dåligt av butiken att den låg kvar då bäst före datumet var 26/5. Jag handlar aldrig paketerat pålägg utan all pålägg i våran manuella chark. Mycket dyrare men ack såååå mycket godare och fräschare!

  1. Ja! Jag tyckte det var väldigt dåligt. Det här ser jag ändå som en färskvara även om den är processad. Berättade faktiskt om dig för Simo senast jag la upp budgetkollen och just det här med charkdisken :-) Vi köper i delikatessdisken ibland, men mest ost och sånt, ibland i charkdisken – men borde nog börja göra det mer ofta!

   Men jag håller med om att det oftast är godare och fräschare med charkdisken. Tror nog jag är lite van med detta från barndomen också, paketerade inlägg alltså.

   Men viktigt att kolla datum överlag när det gäller mat. Synd att man ska behöva göra det, men sen såg jag att denna låg i ”billiga hyllan” som jag kallar det. Men där brukar de kosta runt 10-12,90:- typ…men denna låg på 29 kronor, fast i och för sig märkt med en röd prislapp som det brukar vara på billigare matvaror. Så jag tror nog att denna legat kvar eller kanske blivit ditlagd eller nåt. Synd om någon tar den. Nu blir man nog inte dålig av denna som är så processad med skit, men nä, sånt datum… i denna butik bör man kolla utgångsdatum. Fast det borde man alltid kolla!

   Tack för din kommentar! Saknat dina kommentarer :-)

 2. Jag är ju uppvuxen med en mamma som alltid handlade i den manuella charken och när jag var med fick jag alltid en prinskorv eller wienerkorv av personalen och därav mitt smeknamn korvetten:) Jag har väldigt svårt för tjocka skivor när det kommer till pålägg och vill bestämma tjockleken själv. Tunna ska det vara så man kan ta flera skivor istället;)

  Ja du har verkligen fått mig att tänka till när det gäller min matbudget. Trodde ALDRIG att jag skulle ligga runt 2500-2700 kr i månaden och då ändå äta lika bra och nyttigt som vi gör. Enda skillnaden är att jag planerar mer efter veckans Ica erbjudanden och köper och fryser in när det är lite billigare. Och då ingår toa/hushållspapper, tvättmedel, rengöringsmedel och sköljmedel i den budgeten!

  Jag har det lite tufft just nu då jag har fått det konstaterat att jag har järnbristanemi och trots 3 järntabletter om dagen så går inte mitt järnvärde upp och jag har gjort gastroskopi, koloskopi och ultraljud på livmoder och äggstockar. Dom hittar inget fel så nu ska jag få en hormonspiral som minskar min menstruation så får vi se om det hjälper. Sen fick jag veta nu i veckan att försäkringskassan betalar inte ut några pengar och godkänner inte min sjukskrivning som min läkare bedömde så nu står jag utan inkomst sen i april. Så livet leker inte just nu kan man säga :/

  1. Haha, korvetten – vad gulligt! Ja tjocka skivor gillar inte jag heller riktigt, tunt ska det vara!

   Ja det där med ekonomi och handla är så kul, haha. Vet en väktare som frågade om jag var pensionär när jag kollade av kvittot efter att jag hade betalat. Kände honom via jobbet så han skojade bara.

   Usch fortfarande? :/ men vafan, alltid ska det vara något med FK! Kan inte din läkare skriva ut ett nytt läkarintyg? Många gånger kan det bero på att läkaren inte är tydlig. Har varit med om det själv.

   Jag hoppas att det blir bättre med ditt järnvärde och allt 💖

   1. Min läkare som dessutom är medicinsk ansvarig har skrivit ett väldigt utförligt sjukintyg men jag ska kontakta honom nästa vecka och förklara min situation så får han stappla upp alla mina blodvärden/järnvärden så dom förstår hur dåliga dom är och förklara varför jag är ordinerad vila och förklara varför jag mår som jag gör och inte kan arbeta just nu.
    F-kassan är mycket hårdare med sina bedömningar mer än nånsin :(
    Jag tänker inte ge mig i första taget tro mig!

    Tack för ditt svar och ha en trevlig helg och hoppas det löser sig med Joshua ang mobbningen 💖

    1. Vad bra att du står på dig! Mycket mer Försäkringskassan kan nog många gånger bero på vilken handläggare man får :-( Har läkaren på Försäkringskassan yttrat sig om ärendet? Men kolla med din läkare igen, fan att det ska vara såna problem. Tyvärr tror jag starkt på att det är på grund av alla bidragsfuskare. :/

     1. Ja det är försäkringskassans läkare som har gjort bedömningen att jag inte ska få betalt för min sjukskrivning. Min handläggare tyckte det men som sagt inte deras läkare som bestämmer :(

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons