I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: vegetariska broccolibollar

DSC_6824

Jag lovar att en bättre bild kommer!

Ingredienser:

2 broccoli, buketterna (ca 200-250 gram)
2 dl grovriven Prästost
1 liten gul lök, finhackad
2 ägg
1-1,5 dl ströbröd
1 dl färska basilikablad, grovhackade
1 tsk torkad oregano
1 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 msk smör


Gör såhär:

Koka broccolibuketterna i lättsaltat vatten i cirka 6 minuter. Häll av vattnet och skölj dem kalla. Blanda ned i en bunke tillsammans med grovriven ost, finhackad lök, 1 ägg, ströbröd, grovhackad basilika, torkad oregano, salt och vitpeppar. Pressa sönder broccolibuketterna med fingrarna under tiden de andra ingredienserna blandas samman. Blir det för kladdigt med äggen, ha i lite mer ströbröd. Det kommer att vara något kletigt att blanda till bollar, men det ska inte vara för kladdigt.

Värm en stekpanna och lägg i lite smör. Låt bollarna fräsa på medelvärme tills de har fått en fin yta. Tillsätt eventuellt mer smör efter behov.

Servera gärna broccolibollarna som de är som snacks eller som en måltid med kanske en gräddig sås med spenat och pasta till.
Hoppas det smakar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *