I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Påskfjädrar är djurplågeri!

Påskfjädrar är så vackra och fina i alla färger de sprudlar i, men de flesta som säljs i butik plockas direkt från fåglar, däribland kalkon. Man vet ofta inte heller om fjädrarna plockas när fågeln är död eller levande.

Enligt en kartläggning som djurskyddsföreningen Djurens Rätt har genomfört, kommer påskfjädrar i svensk handel nästintill uteslutande från kalkoner. Enligt Djurens Rätt, kommer fjädrarna från den amerikanska köttindustrin och transporteras sedan till Kina för att färgas.

Så snälla, bojkotta påskfjädrar eller köp åtminstone sådana av syntetiskt material.
Jag har faktiskt tillhört dem som tror att de där vanliga påskfjädrarna är syntetiska på grund av deras färger, men för några år sedan, kanske 5, bojkottar vi påskfjädrar från fåglar. Det är inte värt det.

– Hur gör och tänker du kring ämnet?

4 reaktioner på ”Påskfjädrar är djurplågeri!

  1. Usch detta hade jag absolut ingen aning om, trodde såklart att det var ”oäkta” fjädrar i affären?
    Tänk va mycket man går på egentligen utan o kanske ha en aning om det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *