I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 11, Joshua, 7 och Alyssa 2,5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Jag skriver gärna debattartiklar om sådant andra inte gärna vill prata om. Nu är jag dessutom igång med min tredje utbildning där jag utbildar mig till fritidsledare. Och jo, just det. Min yngsta son har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Annons

Vad har folk emot bloggare?

Nu har jag bloggat en hel del år. Närmare bestämt är det 10 år nu i juni. Det är en hobby där jag skriver om sånt som intresserar mig och lägger ut bilder som jag sedan går tillbaka till. Det är mest bilder på barnen och all mat vi äter, men också annat som jag tycker är intressant att skriva om.

Genom årens gång har jag fått pikar om mitt bloggande. Att det skulle uppta för lång tid och att jag är fast vid datorn, men så är inte fallet. Jag skriver rätt snabbt och lägger ut inlägg efter hur jag hinner och så. Men ändå är detta typ det främsta argumentet till att jag inte bör blogga. Enligt de som har sagt detta till mig genom årens gång.

Något som verkar svida enormt är att jag jag uppleva saker via bloggen, händelser och fina event, besöka slott och få fina inbjudningar som jag kan involvera barnen i, eller bara jag och Simo, eller med vänner och släkt. Något som svider desto ännu mer, är att jag tjänar pengar på min så kallade hobby. Så det är ju inte bara hobby längre utan även ett jobb. Inte ett riktigt jobb enligt vissa, men pengarna talar ju för annat.

Människorna som driver med mig om bloggen, är tyvärr oftast personer jag känner. Och så kan det röra sig om bekanta, eller vänner till dessa som jag känner. Då pikar man mest på om maten jag lagar, som jag ju lägger ut mycket bilder på. Det har skrivits om det på Facebook bland annat, där jag blir pikad om just bloggen och just mina matbilder. Då ska jag hånas och det är så kul tydligen.

Alla har vi väl olika hobbys? Min är att skriva och jag gillar det. Jag mår bra av det. Varför ens snacka skit om saken? Andra gillar att spela golf, somliga tycker om att spela WoW, eller annat som faller dem i smaken.

– Varför ska jag som bloggare bli så utpekad för? Svider det så förbannat hårt?


Här är jag igår när vi precis beställt in middag efter att ha badat och bastat i över 1,5 timme – mör och go och på ett sprudlande bra humör.

Bara en tanke såhär mitt i allt… Jag mår inte dåligt av dessa kommentarer (annars hade jag nog slutat blogga för länge sen), utan undrar mer hur det står till med dessa personers mående om hur de känner ett måste att behöva klanka ned på mig som utövar en för mig bra hobby?

4 reaktioner på ”Vad har folk emot bloggare?

 1. Jag tror tyvärr att dom som går på dig om detta är i grund och botten avundsjuka. Precis som du skriver så får betalt och får en himla massa erbjudanden och liknande och det sticker en del folk i ögonen eftersom dom själva inte får det.
  Oavsett så fort pengar är inblandade så visar sig oftast avundsjuka och jag tycker det är bra att du inte tar åt dig för det ska du inte göra! Jag är imponerad att du snart bloggat i 10 år och inte tröttnat det är imponerande! You go girl 😉

  1. Tack! Jag tror att det är som du säger, att det grundar sig i avund, men så har det också varit sånt hat sen innan jag tjänade pengar på det. Blivit hånad av vissa i alla år sen jag började blogga. Och främst är det av folk jag känner… Men det är min hobby att blogga och jag tänker inte lägga av med det i första taget! 😀 Men det märks att det sticker mer i ögonen nuförtiden än förr…

   Och det här med ekonomi som jag skriver om, svider riktigt hårt på flera jag känner tyvärr. Det är så tråkigt för jag menar ju bara väl å skriver om hur JAG gör liksom… De flesta uppskattar dock inläggen och det har blivit mindre skämskudde genom åren att vara mer ekonomisk å våga skriva om det. Lägger ju ut lite på Insta (är aktiv där i omgångar bara dock) och även på Facebook.

   Vissa i min släkt exempelvis, gillar inte att jag skriver om mina känslor riktigt…eller att jag skriver om min tvätt (haha) eller att vissa tycker att jag ska hålla diagnoserna inom familjen… Det är en del skit man får ta för det man skriver. Simo är dock med på det jag skriver och tycker det är bra.

   Sen skriver jag ju inte om allt som sker. Lite får man ju tänka efter – även om jag är väldigt personlig så delar jag ju inte med mig av allt.

 2. kan nästan garantera att det handlar om avundsjuka. Folk klarar inte av att ge varandra beröm, det svider att se när det går bra för någon. F*ck haters. Gör det som du brinner för och är grym på!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons