I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: hemmagjord rhode islandsås (dressing)

Har fått förfrågan efter detta recept som jag sedan ett tag gör tillbaka, men inte fått arslet ur vagnen att lägga upp – men nu så! Måtten är ungefärliga då jag höftar, men dressingen ska vara rinnig, så tillsätt gärna lite mer vatten ifall det behövs då märken utifrån ingredienserna kan variera i tjocklek. 

Denna dressing passar mycket bra till sallader och den är mild. Vill man krydda på den lite extra så kan man blanda i lite cayennepeppar eller några droppar tabasco. 

Jag föredrar flaskor av glas, men det går bra att använda gamla dressingflaskor av plast om såna finns hemma.

Vitvinsvinägern gör så att dressingen står sig längre än en vecka i kylen.

Ingredienser:

1,5 dl majonnäs (se recept här)
1,5 dl creme fraiche
0,5 dl chilisås/sweet chilisås
0,5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
0,5 krm mald vitpeppar
Gör såhär:

Blanda alla ingredienser väl i en skål. Det ska bli lite rinnigt precis som en dressing ska vara. Smaka av så att det blir en smak som passar dig. Häll upp på flaska, gärna av glas och som har tättslutande lock. Ställ in flaskan i kylen och låt gärna stå minst 30 minuter före servering.

Hoppas ni gillar mitt recept!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *