I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Det blev visst ”lite” mat…

DSC_5811

Idag har jag studiedag från praktiken och har under förmiddagen gjort mitt. Så lagom innan lunch ställde jag mig och gjorde några maträtter.

Det ni ser på bilden från vänster ovanifrån är:

📍 Gräddig sås med lök, grönsaker och fläskytterfilé, smaksatt med sambal oleak, pesto och basilika. Tanken var först att ha pasta till denna, men det blir nog ris istället. Annars blir det för mycket pasta tätt inpå…

📍Sötsur nudelwok med fläskytterfilé, lök och grönsaker. Gjorde såsen på färskpressad apelsin, vatten och mörk soya.

📍Kokt pasta och stekt fläskytterfilé i tärningar. Detta är förberett till morgondagens bestyr då det blir utflykt. Pastasallad blir det då som vi tar med oss.

📍Lasagne. Klassisk lasagne. Det var ett tag sen. Har bara 1 portion kvar av denna då det blev dagens lunch som alla åt av 😂

📍Köttbullar i tomatsås med basilika och oregano. Kommer att servera pasta till denna.

📍Sallad på mixade sallatsblad med babyspenat, gurka, röd paprika och rödlök. Serverade denna till lasagnen. Gjorde även en örtdressing till som inte syns på bilden. 

Ska alldeles strax iväg på röntgen och tänkte slänga in en kyckling i ugnen, med diverse tillbehör som morot, lök och potatis. Men jag kommer nog inte att få plats med det i kylen med tanke på all mat som jag redan har gjort. Får fixa med kycklingen antingen imorgon eller på torsdag kväll.

2 reaktioner på ”Det blev visst ”lite” mat…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *