I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: Pizza med pulled pork

pizza0DSC_5735 PIZZA1

Idag gjorde jag min egna pizza här till lunch. Jag tycker ju att det är lite trist att käka samma mat två dagar på raken, så det här kom jag att tänka på igår när jag slängde upp tortillabröden på en tallrik då jag skulle värma på dem smått innan. Tyckte de såg ut som mini-pizzor och då föddes min idé. Så detta goda åt jag till lunch här hemma idag. Jag börjar sent nämligen. Börjar och slutar sent. Därför fick jag till så bra bilder på maten idag, hahaha 😛

Den här pizzan blev så himla saftig och god, ni måste bara prova! 

Mitt tips är att ni gör en stor sats pulled pork om minst 1 kilo kött (det är sjukt mycket bara det) eller 2 kilo Och äter som vanligt. Det tar liksom inte slut samma dag om man inte är väldigt många i familjen. Man kan ju göra pulled sandwish eller annat gott också – men nu till pizzan!

Jag kommer att lägga detta inlägg som ett recept direkt, men mer som inspiration och hänvisningar till andra recept som exempelvis egen pulled pork och salsasås, pizzadeg (utan jäst) och pizzasallad. Jag hade ingen sallad till detta idag, men det skulle absolut passa perfekt som tillbehör. Såsen gjorde jag helt själv, fast på ett annat sätt än hur jag brukar göra, därför får det komma som ett eget recept någon annan dag. Jag hade heller inte egen pizzadeg som jag annars brukar ha, utan tog ett tortillabröd då jag har sånt hemma. Dock är det godast med egen pizzadeg, särskilt när man kan vinkla kanterna så att de inte bränns lika mycket som flata kanter.

Du behöver till 1 pizza

Pizzadeg/tortillabröd
Riven ost, cirka 1-2 dl beroende på hur mycket du vill ha
Ca 0,5 dl salsasås (det går bra med köpes), 
1,5 dl pulled pork
Tillbehör som majs, sallat, gurka, rödlök i skivor etc…

Gör såhär:

Ställ ugnen på 250 grader. Kavla ut/lägg på tortillabrödet på en ugnsform med bakplåtspapper. Vinkla kanterna runda ifall du har egen pizzadeg. Pensla på salsasås, lägg på hälften av ostrivet (om du väljer 2 dl), lägg på pulled pork som täcker nästan ut i kanterna, därefter strö över skurna tillbehör och avsluta med lite salsasås och riven ost som täcker. Ställ in i mitten av ugnen och låt stå i ungefär 7-10 minuter tills ytan har fått en fin färg. Titta till pizzan med jämna mellanrum så att den inte bränns vid. Servera pizzan genast.

Smaklig måltid!

2 reaktioner på ”RECEPT: Pizza med pulled pork

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *