I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: krämig fisksoppa på torsk och rotsaker

Enkel och god maträtt, hoppas ni gillar mitt recept.

Ingredienser till cirka 2-3 portioner:

400 gram fryst torskblock
1 liter vatten
1 stor morot
1 stor palsternacka
Stammen från en broccoli
2 dl creme fraiche
Saft från 0,5 citron
0,5 msk fryst dill
0,5 msk fryst persilja
1 krm salt
1 krm vitpeppar


Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skala morot, palsternacka och broccolistammen och skär i mindre kuber. Låt puttra i vattnet under lock i cirka 10 minuter tills de mjukar. Ta hälften av vattnet och mixa i en mixer tillsammans med det kokta, så att det blir slätt. Häll bort resten av vattnet och häll det mixade tillbaka till kastrullen. Tillsätt creme fraiche tillsammans med torsken som är skuren i 1,5×1,5 cm stora kuber. Låt koka upp och sedan puttra under lock i cirka 10 minuter. Fisken ska vara vit och fast igenom när den är klar. Krydda med citronsaft, dill, persilja, salt och vitpeppar. Servera gärna soppan med bröd.


Smaklig måltid!

En reaktion på ”RECEPT: krämig fisksoppa på torsk och rotsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *