I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

Budgetkollen vecka 4

Den här veckan landade vi på 872.09 kronor. Känns lite som att våra utgifter har ökat? Hmm… Dock har Simo vid 3 tillfällen köpt hem både läsk, chips och dipp, jordnötsringar – och så ersättning till Alyssa som gick på över 100 kronor. Det köptes även hem fikabröd till dagen då Zacharias fyllde år.

Annars har vi handlat hem mycket grönt och en hel del eko, bara svenskt kött i vanlig ordning. Mycket frukt också, viktigt det där. Vi har även köpt hem en del torsk till frysen så det är en bra planering samt hel färsk kyckling till bra pris som ska tillagas under veckans gång. 

”Problemet” denna vecka var alla gottigheter som inhandlades, det var helt klart det som trissade upp priset. Jag kan medge att jag också köper sånt, men det är inte alls ofta. Vi fettade rätt gött vecka 4 med andra ord…

Mitt mål med budgetkollen förra omgången var att visa att vi ligger omkring 3000:- per månad med allt som allt både mat och hygien, varvid vi landade på under 2500:-/månad. Dock har jag under tidens gång sedan dess nämnt att det är 2500:-/månad då jag rundar upp det. Målet nu är att ligga runt den summan, men jag blir inte direkt besviken på om vi landar runt 3000 kronor per månad heller. Jag skulle nog inte bli förbannad om det skulle kretsa lite mer uppåt heller. Vi äter bra mat och har alltid frukt tillgängligt hemma. Jag räknar dessutom in hygien i det hela, så jag är helt klart nöjd.

Just nu vet jag inte hur länge jag ska köra på budgetkollen denna omgång. Men jag sparar samtliga kvitton och redogör vecka för vecka. Jag tycker själv att det är väldigt intressant och jag har märkt att fler tycker detsamma. Man får en bättre koll på vad det är man köper!

Här ser ni lite skillnad mellan våra kvitton 😉

Här har ni bilder och mer info om det vi åt av under vecka fyra. Jag är väldigt nöjd med variationen på maten. Mer här om rätterna ifall nu är intresserade av vad exakt det är.

12 reaktioner på ”Budgetkollen vecka 4

  1. Jag hade min billigaste vecka någonsin och landade på 569,52 kr. Och anledningen var ju att L var borta fre, lör och sön och sen åt jag middag ute på lördagen.
    Målet för Januari ligger väldigt bra till då jag har handlat för 2516 kr hittills och jag behöver bara komplettera med småsaker idag så jag kommer landa på max 2700 kr för Januari vilket jag är sjukt nöjd med.

      1. Jag landade totalt på 2650 kr så 350 kr sparas till en resa. Det är ju mycket tack vare dig Emma-Lou och att du har budgetkollen på din blogg. Ska bli spännande och se vad jag hamnar på i februari!

  2. Imponerande o hålla kostnaderna nere så, kan inte förstå hur du lyckas😀Vi ligger på det fyrdubbla i månaden😫Skulle behöva gå en kurs hos dig haha!!!

      1. Som ni, vi är 5 stycken här hemma. Fast man kan tro att vi är 10😆 Det känns som att det borde gå o få en bättre budget på mat o dylikt men hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *