I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: rökt lax med krämig färsk bandpasta

laxpasta

God maträtt som tar cirka 10 minuter att få klar – och då för att pastan är färsk sådan. Givetvis går det bra att byta ut mot annan pastasort, men då tar det lite längre tid att få klar rätten, men maxtiden ligger på cirka 20 minuter då.

Ingredienser till cirka 3-4 portioner:

250 gram färsk bandspaghetti
1 röd paprika
1 stor morot
2,5 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
200 gram rökt lax
0,5 msk fryst dill
0,5 msk fryst persilja
1 krm citronpeppar
Salt
Eventuellt färskriven parmesanost

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och låt den färska pastan koka enligt förpackningens anvisningar, vanligtvis rör det sig om 2-3 minuter. Häll av allt vatten när pastan kokat färdigt och häll tillbaka pastan till kastrullen. Kärna ur och tärna paprikan smått, skala och grovriv moroten, häll över till kastrullen och tillsätt creme fraiche och grädde tillsammans med strimlad rökt lax. Rör om och låt koka upp så att det ryker. Krydda med örtkryddor, citronpeppar och salta efter smak. Servera genast och gärna med färskriven parmesanost.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *