I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: sötstark fiskgratäng med potatismos 

DSC_5229

Enkel och god maträtt som blir en blandning mellan sött, salt och lite styrka. Denna åt barnen och tyckte mycket om, särskilt Alyssa. 
Ingredienser till 6 portioner:

Potatismos:
1 kg potatis
0,5-1 dl kokvatten
0,5-1 dl mjölk
50 gram smör
Salt och vitpeppar

I formen:
600 gram fryst torskblock
0,5 msk fryst dill
0,5 msk fryst persilja
1 krm citronpeppar
Salt
0,5 lime
150 gram sojabönor

Röra:
2,5 dl creme fraiche
1 dl sweet chili-sås
0,5 färskpressad lime
0,5 stor röd chili
Salt och vitpeppar

Gör såhär:

Ställ ugnen på 200 grader.

Skala och koka potatisen mjuka i lättsaltat vatten. Spara lite av kokvattnet och mosa med en potatisstöt och ha i smör, tillsätt lite mjölk efter behov och mosa till ett luftigt mos.

Ta fram torskblocket och skär den i cirka 2 x 2 cm stora kuber. Krydda fisken lätt med salt, citronpeppar, örtkryddor. Pressa över lime. Lägg sojabönorna runt om.

Blanda röran med creme fraiche, sweet chilisås, färskpressad lime, hackad chili. Salta och peppra lätt. Fördela blandningen över fisken.

Klicka eller spritsa över potatismoset runtom fisken. Krydda moset med dill.

Ställ in formen i mitten av ugnen och låt stå i 30 minuter tills moset fått en fin färg.

Ta ut formen, låt svalna under 10 minuter och servera.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *