Enkel och god maträtt som tar cirka 15-20 minuter att göra. Det går bra att byta ut köttslaget mot exempelvis kyckling eller nöt.
Ingredienser till 4 portioner:
5 dl pasta
500 gram fläskytterfilé
1 gul lök
Smör
2 vitlöksklyftor
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar
Gör såhär:
Koka upp lättsaltat vatten och låt puttra under lock med pastan enligt förpackningens anvisningar.
Strimla köttet, skala och hacka den gula löken. Smält smöret i en stekpanna (gärna gjutjärn). Låt köttstrimmel och lök fräsa på medelvärme under omrörning i cirka 5 minuter. Kärna ur paprikorna under tiden och tärna dem. Rör ned tärningarna tillsammans med vitlökskross i stekpannan och låt fräsa någon minut.
Häll på tomatkross, grädde och tomatpuré. Rör om och tillsätt kryddor. Salta och peppra efter smak.
Häll av vattnet från pastakoket. Blanda ned pastasåsen i kastrullen med pasta. Servera genast.
Smaklig måltid!