I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

RECEPT: gräddig italiensk pastasås med fläskytterfilé, lök och paprika

pastamedkött

Enkel och god maträtt som tar cirka 15-20 minuter att göra. Det går bra att byta ut köttslaget mot exempelvis kyckling eller nöt.

Ingredienser till 4 portioner:

5 dl pasta
500 gram fläskytterfilé
1 gul lök
Smör
2 vitlöksklyftor
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 näve färska basilikablad
1 tsk torkad oregano
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp lättsaltat vatten och låt puttra under lock med pastan enligt förpackningens anvisningar.

Strimla köttet, skala och hacka den gula löken. Smält smöret i en stekpanna (gärna gjutjärn). Låt köttstrimmel och lök fräsa på medelvärme under omrörning i cirka 5 minuter. Kärna ur paprikorna under tiden och tärna dem. Rör ned tärningarna tillsammans med vitlökskross i stekpannan och låt fräsa någon minut.

Häll på tomatkross, grädde och tomatpuré. Rör om och tillsätt kryddor. Salta och peppra efter smak.

Häll av vattnet från pastakoket. Blanda ned pastasåsen i kastrullen med pasta. Servera genast.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *