I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 14 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 5 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: nudelwok med wokgrönsaker, lök, sataysås och kokosmjölk

DSC_4708

Superenkel och god maträtt. Det går bra att byta ut fläskköttet till nöt eller kyckling.

Ingredienser till 4-6 portioner:

250 gram äggnudlar
Smör
500 gram fläskkött
1 stor gul lök
500 gram wokgrönsaker (thai)
1 dl sataysås (Santa Maria, innehåller nötter)
500 gram kokosmjölk
Salt och peppar

Gör såhär:

Koka upp nudlarna enligt förpackningens anvisningar, häll av vattnet och låt stå.  Värm smör i en stekpanna. Strimla under tiden köttet, skala och skiva löken. Fräs köttstrimmel och lök på medelvärme tills köttet är genomstekt och löken har mjuknat. Lägg upp på en tallrik. Värm samma stekpanna med lite smör och fräs wokgrönsakerna på medelvärme tills de är genomstekta. Häll tillbaka kött och lök i stekpannan, tillsätt nudlarna och rör om. Rör ned sataysås tillsammans med kokosmjölk, salta och peppra efter smak. Låt puttra någon minut på svag värme.

Smaklig måltid!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *