Måste faktiskt få lov att säga att jag blev väldigt nöjd med denna pulled pork även om den inte innehöll en enda droppe av bbq-sås!
Ingredienser:
1 kg benfritt fläskkött, bog
Salt och svartpeppar
400 gram tomatkross
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
0,5 dl salsa brava (Lidl)
0,5 dl chili sauce (Heinz)
1 stor röd chilifrukt
0,5-1 msk grillkrydda
1 tsk malen spiskummin
4 gula lökar
10 vitlöksklyftor
Gör såhär:
Ställ ugnen på 125 grader. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg i en ugnssäker form. Skala de gula lökarna och klyfta dem, lägg runtom köttet i ugnsformen. Blanda tomatkross, tomaturé vatten, salsa brava, chilisås, hackad chilifrukt, grillkrydda och spiskummin i en skål. Häll blandningen över kött och lök. Ställ in formen något lägre än mitten av ugnen och låt stå med lock i 6 timmar. När köttet stått i 6 timmar, ta ut och ställ grytan på spisen eller på tåliga underlägg. Ta försiktigt av locket. Dra isär köttet till strimlor med två gafflar. Blanda köttstrimlorna med såsen och smaka av. Salta och peppra extra om så önskas.
Denna maträtt kan du servera med antingen hemlagat potatismos eller som ”tacos” med färska frallor/hamburgerbröd/tortillabröd, majs, skivad rödlök, gräddfil/matyoghurt/creme fraiche, salsasås och så vidare. Fantasin vad det gäller tillbehör till denna maträtt är oändlig, se bilder nedan för inspiration.
Smaklig måltid!
Typiska tillbehör för amerikansk pulled pork är salsasås, majskorn, rödlök och gräddfil – men bara fantasin begränsar en egentligen. Kör med sallat, gul lök, paprika, morotsriv – you name it!
Det fungerar alldeles utmärkt att äta pulled pork med hamburgerbröd!
Tänk lite som enchiladas kanske – med tortillabröd?! 😀