I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 13 år, Joshua, 10 år och Alyssa, 4 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Mitt mellanbarn har även adhd och autism. Väl mött! Kontakt: pesonen_emma-lou@hotmail.com

RECEPT: pulled beef med bbq-sås och lök

Supersmarrig amerikansk maträtt som passar perfekt att slå igång innan jobbet, så är det färdigt när man kommer hem – eller varför inte på helgen?! Den är väldigt lättlagad och tillagar sig självt i ugnen på sina låga grader.

Det går bra att utesluta såsen salsa brava (den är rätt stark) och istället ha 1-1,5 dl chilisås efter önskad styrka. Eller så kan man gå all in på bbq-sås om man så önskar det. Vattnet behövs dock för att nötkött är ett torrare köttslag.

Ingredienser:

800-1200 gram nötkött i benfri på bit, exempelvis nötbog, högrev 

Salt och peppar

4 gula lökar 

10 vitlöksklyftor 

3 dl bbq-sås, chipotle (välj din favorit)

3 dl vatten 

1 dl salsa brava

0,5 dl chilisås

Gör såhär:

Ställ ugnen på 125 grader.

Salta och peppra köttbiten lätt och lägg i en ugnssäker gryta (med lock). Skala och halvera de gula lökarna, lägg runtom köttet. Skala vitlöksklyftorna och lägg runtom köttbiten i grytan.

Blanda bbq-sås, vatten och chilisås i en bunke och blanda om ordentligt. Det gör inget om det blir lite vattnigt. Häll såsen över kött och lök i grytan, sätt på locket och ställ in något lägre än mitten av ugnen och låt stå i cirka 8 timmar.

När köttet stått i 8 timmar, ta ut och ställ grytan på spisen eller på tåliga underlägg. Ta försiktigt av locket. Dra isär köttet till strimlor med två gafflar. Blanda köttstrimlorna med såsen och smaka av. Salta och peppra om så önskas.

Denna maträtt kan du servera med antingen hemlagat potatismos eller som ”tacos” med färska frallor/hamburgerbröd/tortillabröd, majs, skivad rödlök, gräddfil/matyoghurt/creme fraiche, salsasås och så vidare. Fantasin vad det gäller tillbehör till denna maträtt är oändlig, se bilder nedan för inspiration.

Smaklig måltid!

4 reaktioner på ”RECEPT: pulled beef med bbq-sås och lök

 1. Åhh det här skulle L gilla så detta får jag göra nån dag nästa vecka. Ser ju smarrigt ut alltså. Ha en skön helg! Själv är jag ensam och ska på bio imorgon med min ”bästis” och L är som vanligt hos sina morföräldrar. Han är där numera varannan helg då jag inte mår så bra pga att jag har fått diabetes och sen har jag kronisk bihåleinflammation. Han är själaglad att få vara där oftare då han har en jämngammal kompis där som han lekt med sen dom var 2.

  1. Nämen kära du, vad tråkigt att höra att du inte mår bra. Hoppas att det är den mildare formen av diabetes? <3 Och bihåleinflammation som annars kan sitta i så länge, fy, stackare. Hoppas den släpper snart så att du blir av med den helt. Det är så jobbigt :( Härligt att du ska på bio, det tycker jag att du ska unna dig. Och varannan helg med sina favoriter, tycker jag låter som en väldigt bra idé. Skönt för dig att vila lite. Jobbar du något nu iom allt, eller har du gått ner i timmar? (visst jobbade du 75 %?)

   Jo, den är god, testa att göra den. Man kan ju kombinera den på så många olika sätt med de tillbehör man gillar! Vi ska bjuda på det idag på Simos 40-årsfest :) Bland annat…haha. Nu ska jag förbereda lite mer inför festen och plocka undan lite emellan. Alyssa sover så nu får jag å Simo passa på!!! 😛

   1. Ja det är diabetes typ 2 som jag har fått och äter tabletter som ger hemska biverkningar. Jadu eftersom det är kronisk bihåleinflammation så får jag leva med det. Har även fått diagnosen kronisk polypos. Just nu äter jag lågdoserad antibiotika i 3 mån då inget annat har hjälpt. I jan får jag veta om det blir operation. Just nu är jag sjukskriven annars jag arbetar 75 %.
    Hoppas ni hade lyckad fest igår.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *