I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Finare bilder på smörgåstårtan + recept

DSC_4541 DSC_4544

Här kommer några bättre bilder på smörgåstårtan som jag och Cissi gjorde igår. Den blev jättebra med sina fyllningar och topping. Vi kände bara för att göra en smörgåstårta, så det är inget speciellt som vi firade, utan ville bara käka gott.

I fyllningarna har vi haft i:

  1. 100 gram rökt kalkon, smått tärnad, 1/2 röd paprika smått tärnad, 1/4 gurka, smått tärnad 2 dl majonnäs, 1,5 dl creme fraiche.
  2. 1 dl grädde, 1 msk tomatpuré, 1/4 gurka, 1 hårdkokt ägg, smått tärnad, 1 msk färskpressad citron, 1/2 förpackning leverpastej.

Toppingen består av 1 dl majonnäs, 2 dl creme fraiche som är blandat och utbrett på översta lagret med bröd, totalt är det tre lager bröd med totalt 18 skivor vit formfranska. Resten av toppingen är 1 msk finhackad dill, 1 msk finhackad persilja som strötts över creme fraiche-blandningen. Därefter toppade vi med 200 gram rökt lax i skivor, 1 gurka i skivor, 1 kruksallat, 1 ägg i skivor, 1 liten röd paprika smått tärnad, 1 liten röd lök smått hackad, 200 gram färska räkor utan dess lag, ostskivor.

Vi har även sprayat varje brödlager med lite vatten, så att det inte ska vara så torrt.

Jag kan skriva ned receptet mer steg för steg här någon dag, skrev bara lite snabbt nu så att jag själv inte glömde bort vad vi hade i fyllningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *