I den här bloggen får du ta del av dagliga inlägg om alltifrån familjelivet med mina tre barn, Zacharias, 18 år, Joshua, 14 år och Alyssa, 9 år. Jag skriver även mycket om mat – och då främst recept och tips. Då jag i grunden är utbildad frisör, har jag ett stort intresse för hår och skönhet, vilket jag skriver om och där blir det inlägg med recensioner på produkter, tips, hur du fixar den där frisyren och så vidare. Jag är även utbildad journalist och hänger med i kändisvimlet på fester och event. Och utbildad fritidsledare på det. Jag skriver om sådant andra inte gärna vill prata om. Och jo, just det. Två av barnen har diagnoser, ena adhd och autism, andra med autism nivå 1 och trotssyndrom svår. Väl mött! Kontakt: [email protected]

Tankar kring att lämna sjuka barn på förskolan

Lilltjejen har varit dålig i magen, riktigt jäkla kass i magen…så hon har fått vara hemma hela den här veckan. Senast hon gjorde igenom byxorna var i onsdags och jag är verkligen mån om att man håller sig till 48-timmars regeln från sista mimsta symtom när det gäller magsjuka (och att skitarg igenom brallan är då inget litet symptom). Därför är vi hemma idag då det idag blir 48 symptomfria timmar.

Avskyr verkligen när föräldrar eller målsman som faktiskt medvetet lämnar sjuka barn till förskola eller skola. Det är inte sjysst mot barnet och verkligen inte mot vare sig barnets kompisar eller personal. Förstår inte hur man har mage till detta. 

Jag har ändå arbetat på fem olika förskolor och tro mig, jag har sett det mesta. Som en gång. Garanterad magsjuka, fick ringa hem föräldern som fick gå från jobbet. Gissa vem som kom dagen efter? ”Nej det där är ingen magsjuka, barnet bajsade helt normalt därefter.” Gissa vem som sket ned sig någon timme efter och det stank svavel som fan? Och sådär höll det på hela veckan. Vi ringde hem barnet, som kom åter dagen efter och som inom kort sket ned sig. Varenda dag den veckan, helt otroligt! Så mycket förlorar man intresserad av att ta ut vård av barn. 

Om barnet är smått smuvig eller hostig, fine. Lämna på förskolan, förutsatt att allmäntillståndet är bra och absolut ingen feber. 

Usch har lite ”ångest” att vara hemma. Känner mig som en svikare gentemot mina klasskamrater. Jag är sån bara, kan inte hjälpa det. Samma gäller jobb. Men nu har Simo varit hemma totalt 10-11 dagar med Alyssa, medan jag är inne på andra dagen totalt. Vi har kommit överens om detta då jag måste prioritera studierna när det är mycket på gång, vilket det har varit också. Men jag måste också ta ibland. Vi visste att det skulle bli såhär när hon började förskolan å alla bakterier och virus som härjar där…

Alyssa och jag myser framför Barnkanalen. Hon kom precis upp nununu efter att ha sovit en längre middagslur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *